Контакти

Гр. София, п.к 1618 Район Витоша, ул. Околовръстен път Номер 3
Гр. Варна, п.к 9000, Център, ул. Котел 10

Свържете се с нас

Днес три от патриотичните формации в България – ВМРО, НФСБ и Воля взеха решение да се явят заедно на изборите под коалицията „Български патриоти“. По повод това тяхно решение, екс-депутатът от 44-тото Народно събрание и член на ПП „ВМРО-БНД“ Александър Сиди даде коментар пред Trendy News:

Г-н Сиди, защо решихте да се явите в тази конкретна формация на изборите?
– Защото, когато решихме да се явим самостоятелно на предните избори, което е едно решение, което продължаваме да твърдим, че беше най-доброто в онази ситуация, българските граждани ни показаха, че разделението ни води до това да няма представителство в парламента на хора, които са с патриотично и консервативно мислене и всъщност това е идеята след изборите да седнем и да обсъдим разговори, с които да направим така че в следващото народно събрание и следващите народно събрания да има достатъчно хора, които мислят патриотично и консервативно и които могат да спират цялата онази либерална пропаганда, която по принцип залива българския политически живот и световния такъв последните години?

Защо лидерите на партиите решиха да се отдръпнат от тези избори?
– Това е нещо, което е невиждано в България последните 30 години. Това е едно много политическо действие, от страна първо на Красимир Каракачанов, който призова разговор за обединение, разговор, в който не влизат лидерите, именно защото в последните години, патриотичното пространство разпределено на няколко различни формации беше разпокъсвано от някакви политически битки, които не водят до нищо добро. Знаете, че коалицията „Обединени патриоти“ беше обединена само около името си.

Дълго време единият лидер обясняваше, че другите двама са направили грешка, или другите двама бяха срещу онзи единия и т.н.

Цялото това разделение в патриотичното пространство е може би една от причините, че не се намери правилен диалог между лидерите и това беше една от причините да се тръгне в предизборна коалиция единствено с това условие да няма лидери в нея, за да се опитаме да намерим общото, което ни събира, а не това, което може да ни разделя.

Предвид, че на този етап се отказват от лидерските места в листите, възможно ли е да се откажат от лидерските места в партиите?
– Това не е поставено като условие. Всяка политическа формация избира своите лидери на определените конгреси, така че какво би направила някоя от другите политически партии не знам, а конкретно за ВМРО – има конгрес, който е след една година и на който конгрес този въпрос ще бъде обсъждан, въпросът за лидерството, точно както се прави на всеки конгрес. Поне това е за ВМРО, за останалите формации няма как да знам.

Коя ще бъде най-голямата цел на коалицията, ако успее да влезе в парламента?
– Целта ще бъде да спрем именно онази либерална пропаганда. Целта ще бъде да успеем да наложим повече ред и законност. Целта ще бъде да спираме безконтролната битова циганска престъпност, каквато видяхме във вчерашния ден например с нападението като в Дивия запад на влака в Нова Загора и целта, разбира се, ще бъде повишаването на доходите на българските граждани, повишаването на тяхната сигурност, неща, за които се борихме и в 44-тото Народно събрание. Това е целта.

Не правим коалиция, чиято цел е да бъде в Народното събрание и да бъде патерица на този или онзи, правим коалиция, която да влезе в Народното събрание и да пази интересите на българските граждани с патриотично и родолюбиво мислене и съответно да се опитаме да променим държавата по начина, по който ние я виждаме.

Последен въпрос. Кой е потенциалният коалиционен партньор, с когото бихте се коалирали, ако имате възможност да участвате в съставянето на правителство?
– С българските граждани. Няма как да кажем кой би бил политически коалиционен партньор. Влизаме в тази битка с идеята, че ще съберем достатъчно сериозен резултат, който да ни даде възможност да имаме сериозно влияние в политическия живот на държавата не само в следващия парламент, но и в следващите години.

Не само в следващия парламент, но и много по нататък, защото България има нужда от консервативно и патриотично управление, така че разговор за това с кого ще влезем в коалиция, за да управляваме страната, на този етап е абсолютно невъзможен.

Аз лично смятам, че патриотичната формация може да бъде една много стойностна опозиция на всяко едно управление и да се опита да променя начина, по който работи едно управление, защото видяхме как в 44-тото Народно събрание опозицията беше много креслива и нищо не свърши в крайна сметка, 45-тото Народно събрание няма какво да го коментирам – там беше доста голяма група хора, събрани на едно място, които не знаят какво значи да носиш политическа отговорност, така че нека да видим какво ще бъде 46-тото Народно събрание, колко ще продължи неговия живот и тогава ще видим какви са нашите заявки за управление.

Интервю на Любомир Цанев, TRENDY NEWS

Хареса ли ви публикацията?

Натиснете на звезда за да ни оцените!

Средна оценка / 5. Брой гласували:

Все още няма добавен рейтинг.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *