Контакти

Гр. София, п.к 1618 Район Витоша, ул. Околовръстен път Номер 3
Гр. Варна, п.к 9000, Център, ул. Котел 10

Свържете се с нас

Бил Гейтс направи прогноза кои ще са следващите най-големи заплахи за човечеството. Глобалните климатични промени, биотероризмът и опасността от нови по-заразни пандемии ще са нещата, които могат да застрашат сериозно цивилизацията ни в идните десетилетия, смята милиардерът.

Основателят на Microsoft е един от първите хора, говорили за опасностите от възможна пандемия. През 2015 година той прогнозира, че респираторен вирус, подобен на SARS, може да обхване голяма част от човешката популация и да доведе до множество заболели и загинали, както и до сериозни сътресения за икономиката и социалния ред, пише dir.bg.

Няма добро усещане, което да идва с подобно нещо“, разкрива Гейтс, описвайки как се чувства от сбъдната си прогноза.

Размишлявайки върху предишната си прогноза, Бил Гейтс заяви пред влогър от YouTube, че изменението на климата и биотероризмът ще са следващите глобални катастрофи.

Климатичните изменения могат да са още по-смъртоносни от Ковид-19. Всяка година може да умират много повече хора, отколкото в настоящата пандемия. Ако нещата останат непроменени през 2100 от промените в климата ще умират 5 пъти повече хора годишно, отколкото в настоящата пандемия. Другата голяма опасност е биотероризмът. Някой, който иска да причини щети, може да създаде вирус. Ще се сблъскваме не само с естествено причинени пандемии, като сегашната, но и с такива, имащи произход от лаборатория“, споделя новите си прогнози Гейтс и допълва, че биологичната война може да е по-опасна от ядрената.

Веднъж пусната, заразата е много по-трудна за овладяване“, смята милиардерът.

На въпрос дали човечеството е си е взело поука от настоящата пандемия, милиардерът заявява твърдо “Не“.

Хареса ли ви публикацията?

Натиснете на звезда за да ни оцените!

Средна оценка / 5. Брой гласували:

Все още няма добавен рейтинг.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *