Контакти

Гр. София, п.к 1618 Район Витоша, ул. Околовръстен път Номер 3
Гр. Варна, п.к 9000, Център, ул. Котел 10

Свържете се с нас

Премиерът Бойко Борисов честити празника на всички, които имат имен ден на Цветница и пожела здраве и успех на българите.

Пред лидера на ГЕРБ медикът обясни какви пари са дадени за болниците и лекарите от началото на епидемията от COVID-19, като каза, че буферът е бил в размер от 600 милиона лева, за да можели да се обезпечат всички извънредни разходи.

И похвали ваксинационния процес. Най-бързо вървял той в Перник, Плевен и София-град. “Вече се наблюдава наваксване на темпа”, каза проф. Ангелов. И благодари на Борисов за договорените допълнителни количества от и РНК препаратите по извънредните доставки. В понеделник у нас пристигат над 100 хиляди дози “Пфайзер”

Успяхме да осигурим над 5 млн. ваксини и благодаря на ЕК и големите държави-членки,които се лишиха от част от своите дози, за да имаме ние дози. Предлагам да изпълним и това, което Каракачанов предложи онзи ден за отваряне на ваксинационни центрове в покрайнините, където имаме в съседските страни български граждани. Нека, както ЕС постъпва с нас и ни помага, да помагаме и ние на страните в нужда. Благодарен съм, че за всички българи вече има всички видове ваксини”, каза Бойко Борисов.

“Това за големи средства от българския данъкоплатец за борбата с пандемията. Сега продължаваме много добре да управляваме и мерките и затова мисля, че сега може вече и в спорта да се върнат хората в залите и стадионите”, каза още той.

“Предлагаме от 10 май още 2 класа да се върнат в училище – 6 и 11 клас. 12 клас приключват учежната година присъствено в средата на месец май. Смятаме, че на този етап това е разумното и оправданото”, заяви от своя страна просветният министър в оставка Красимир Вълчев.

“Ние си го премълчаваме, но България се справя сама и се справя успешно”, каза здравният министър в оставка. По думите му, благодарение на мерките, третата вълна почти не се е усетила у нас. “Денонощно следяхме и управлявахме процеса. Управлявахме кризата изключително професионално и взимахме решенията на 12 часа”, отчете проф. Ангелов.

Хареса ли ви публикацията?

Натиснете на звезда за да ни оцените!

Средна оценка / 5. Брой гласували:

Все още няма добавен рейтинг.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *