Контакти

Гр. София, п.к 1618 Район Витоша, ул. Околовръстен път Номер 3
Гр. Варна, п.к 9000, Център, ул. Котел 10

Свържете се с нас
Столичният кмет Йорданка Фандъкова и градоначалникът на Бургас Димитър Николов бяха освободени като зам.-председатели на ГЕРБ и заместници в Изпълнителната комисия.

Това стана по време на Националното събрание на партията.

“От тримата зам.-председатели, след като освободихме Цветанов, с кмета на София и Бургас хипотезата не е такава. Като кметове на тези градове те станаха в пъти по-красиви. Напавиха се изключително много неща, от метро, магистрали и какво ли не.

Предстоят ни два много тежки месеца срещу много, много пари, парите на олигархията.

Аз направих недопустими грешки, които за радост се отчитат като успехи. Не отива днес да възложа на Фандъкова да отиде до Добрич, Сливен или друг град, а като член на Изпълнителната комисия може да подпомага.

Същото важи за Митко Николов, който няколко пъти трябваше да го пращам някъде, което води до отсъствие. Те остават от най-уважаваните, най-заслужените. Доверието от тях не е свалено, обичаме ги, уважаваме ги, но партийната работа изисква постоянно работа в партията”, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Той допълни, че иска следващите три години да им остане повече време да работят за градовете си. 

Фандъкова и Николов обаче остават членове на Изпълнителната комисия.

Интересно беше при гласуването на тази точка, тъй като организацията в Бургас обяви, че 0 са “за”, 12 от делегатите са “против”, а 38 са “въздържали се”.

Така с почти пълно единодуши Фандъкова и Николов бяха освободени от ръководните постове.

Менда Стоянова, Красимир Велчев и Пламен Нунев искат да бъдат освободени от Изпълнителната комисия на ГЕРБ.

Желанието им бе коментирано от лидерът на партията Бойко Борисов преди да бъде гласувано.

„Краси Велчев е сърцат партиен боец, безукорно честен. Не мога да кажа една лоша дума за него. Той остава да работи в партията с цялото си сърце и душа, за да може да имаме обновление:, поде Борисов.

„Същото мога да кажа за Нунев. Колеги сме от полицейските години, но допуснахме няколко грешки. Нормално е да дадем път на нови хора, а той да остане да им помага“, каза той.

„Менда я няма, защото е на погребение на братовчедка. Тя беше един от темелите във финансите. Тя прави бюджети и много години наред помагаше. Тя продължава да работи за партията, а на нейно място ще влязат други хора“, добави Борисов.

Той им благодари за свършената работа.

Борисов обяви за свои зам.-председател Томислав Дончев и Даниел Митов.

Той се аргументира с това, че с този избор ясно ГЕРБ заема мястото си в център дясно, като евроатлантическа партия, което в момента е много важно.

“Една демократична Европа работи на този принцип, на големите политически семейства. С това предложение искам да дам ясен знак на къде върви ГЕРБ и на кои хора и държави искаме да приличаме, както и към какво се стремим”, допълни още Борисов.

Благодаря за номинацията, предстои ни много работа и оправдаване на доверието.

Повече от 20 години съм в българската политика и винаги съм държал на десницата. Приказката, че няма ляво и дясно са лакардии. Когато трябва да решиш проблем свързан с обществото правиш стъпка, която има различни философии, а те са леви, десни, центристки, либерални и всеки, който влиза в политиката неизменно те вкарва в ляво или дясно”, заяви Митов и допълни, че както пред Европа, така и пред България стоят тежки решения свързани с геополитиката. 

Митов засегна темата за срещата на страните членки от НАТО, която се проведе вчера. “На тази среща беше приета декларация, на нея е участвал Румен Радев и видяхме прессъобщение, което изобщо не съдържа духа и сърцето на тази приета декларация”, обяви Митов. 

Той обяви, че Радев не само е скрил декларацията, но играе мошеническа игра с геополитечската ориентация на България.

В декларацията се осъждат действията на Русия и нарушаване на границите на НАТО, което е Радев е скрил, както и осъждането на саботажа на територията на Алианска с експлозиите в Чехия. Като е изразена и загриженост за подобен модел на поводение и на територията на България, което отново е скрито от Румен Радев. “Надявам се, че и партията ще вземе отношение по тази тема”, заяви Митов. 

Борисов пък направи превод на български, като обяви това за нищо странно.

Хареса ли ви публикацията?

Натиснете на звезда за да ни оцените!

Средна оценка / 5. Брой гласували:

Все още няма добавен рейтинг.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *