Контакти

Гр. София, п.к 1618 Район Витоша, ул. Околовръстен път Номер 3
Гр. Варна, п.к 9000, Център, ул. Котел 10

Свържете се с нас

Премиерът Бойко Борисов направи оглед на пораженията от придошлата река Места край хаджидимовското село Блатска. С него беше и заместник-министърът на регионалното развитие Николай Нанков, предаде News.bg.

Припомняме, вчера придошлите води на реката откъснаха диги, реката преля, отнесе мост и подкопа пътя.

Премиерът обеща на местните, че в събота трябва движението по пътя да бъде възстановено.

Мостът между село Блатска и Хаджидимово ще бъде изграден максимално бързо, веднага щом водата се оттече, категоричен бе той.

В района изграждаме допълнителни предпазни диги. Всички служби са мобилизирани и работят на пълни обороти, съобщи Борисов във Фейсбук.

Премиерът Борисов пое ангажимент да разговаря с министъра на образованието и науката Красимир Вълчев за възможностите да се помогне на Хаджидимово за изграждане на физкултурен салон към училището в града. 

По-рано днес правителството отпусна и 600 хил. лв. за ремонт и благоустрояване на централна улица “Климент Охридски” в Хаджидимово. Той се ангажира също да обсъди с министъра на младежта и спорта Красен Кралев начините да се помогне на село Блатска за възстановяването на стадиона, който беше залят от реката.

Премиерът съобщи и че половината от строителните дейности по тунел “Железница” на АМ “Струма” вече са изпълнени. Това е най-дългият пътен тунел, изграждан досега у нас. Той ще е с две отделни тръби за движение в посока, като дължината на всяка ще е над 2 км. Съоръжението ще бъде с всички необходими системи за енергоефективно осветление, вентилация, видеонаблюдение, пожароизвестяване, интелигентна система за управление на трафика, изтъкна Борисов и напомни, че строителните дейности по обекта са започнали през октомври миналата година.

Министър-председателят обясни, че напредва и работата по виадукта преди тунела към Кулата. Той се изгражда по технологията “потактово избутване” на горното строене с хидравлични крикове. Съоръжението е от два моста за двете платна на движение.

По негови думи АМ “Струма” е поредният мащабен строителен обект, който се изгражда, като на места теренът е много труден.

Всичко това е изкопано от човешка ръка, от българските строители, изтъкна премиерът на терен и захапа опонентите си, че много лесно да се произнасят от жълтите павета.

Хареса ли ви публикацията?

Натиснете на звезда за да ни оцените!

Средна оценка / 5. Брой гласували:

Все още няма добавен рейтинг.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *