Контакти

Гр. София, п.к 1618 Район Витоша, ул. Околовръстен път Номер 3
Гр. Варна, п.к 9000, Център, ул. Котел 10

Свържете се с нас

Премиерът Бойко Борисов е на проверка в болница “Пиригов”, за да види как върви ремонта на детското отделение. Заедно с него е здравният министър Костадин Ангелов, а гид в обиколката им е шефът на “Пирогов” Асен Балтов, предаде Монитор.

Показаха на премиера и стаята за деца инвалиди. Балтов пък поясни, че преди това е било стаята за аптеката. 720 000 лева са били усвоени. Имат и детска млечна кухня. По думите му през “Пирогов” минавали по 40 000 деца на година. “Дано все така да е празно”, каза Борисов.

Балтов поясни, че от спешното има топла връзка за педиатрията и детското спешно отделение. Именно там са операционните и всички е събрано на едно.

Ангелов докладва, че днес вече са пристигнали 52 800 дози ваксини, а от 6.30 часа всички РЗИ-та чакали да бъдат разпределени.

Борисов на свой ред заръча на Ангелов да възстановят  “зелените коридори” за ваксиниране, където има чакащи хора.

“Възстановете до 8 март до следващата доставка” каза Борисов. Поясни, че утре трябва да дойде и още една доставка с ваксини – над 22 000 от Пфайзер.

Ангелов поясни ,че до обяд ще преценят и решат дали е възможно “зелените коридори” да се възстановят и къде. “Там където чакат днес, пуснете ги, за да минат хората.”, каза Борисов. Напомни, че са отделили и 20 млн. лева за хеликоптер.

Очаквайте подробности!

Хареса ли ви публикацията?

Натиснете на звезда за да ни оцените!

Средна оценка / 5. Брой гласували:

Все още няма добавен рейтинг.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *