Контакти

Гр. София, п.к 1618 Район Витоша, ул. Околовръстен път Номер 3
Гр. Варна, п.к 9000, Център, ул. Котел 10

Свържете се с нас

Нигерийска спортистка във видимо напреднала бременност завоюва златен медал на спортен фестивал, предават от bTV. 26-годишната Аминат Идриис, която е в осмия месец, спечели първото място в категория Mixed Poomsae (смесено пумсе) на таекуондото, а организаторите определиха постижението й като “вдъхновяващо”.

Освен това Идриис грабна още няколко отличия в симулативни категории, известни като “Poomsae” (пумсе).
Атлетката се чувства въодушевена от постигнатото на турнира: “Това е голяма привилегия за мен. Реших просто да опитам, тренирах два пъти… чувството е много приятно”, каза тя.

“Преди да забременея винаги съм се наслаждавала на тренировките, така че не беше по-различно и с бременността”, добавя Идриис.

Не всички обаче намират за вдъхновяващо участието й на спортния фестивал, който се провежда на всеки две години в Нигерия.

Някои я критикуват остро в социалните мрежи заради напредналата й бременност, но има и такива, които я защитават.

Идриис смята, че тези, които не одобряват поведението й, всъщност не разбират смисъла на таекуондото.

“Много хора не разбират какво представлява таекуондото. Таекуондото има два клона: боен спорт и пумсе, което е форма на упражнение, показващо техники на ръцете и краката в таекуондото. Аз взех участие в пумсе състезание”, добавя тя.

“Нямаше риск и затова реших да се пробвам. Моят доктор, както и организационният комитет на игрите установиха, че мога да участвам в неконтактен спорт”, обясни бъдещата майка.

“Тя беше сертифицирана и нямаше проблем за участието й. Тя тренира няколко месеца преди участието си”, уточни председателят на организационния комитет на спортния фестивал Филип Шайбу.

Хареса ли ви публикацията?

Натиснете на звезда за да ни оцените!

Средна оценка / 5. Брой гласували:

Все още няма добавен рейтинг.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *