Контакти

Гр. София, п.к 1618 Район Витоша, ул. Околовръстен път Номер 3
Гр. Варна, п.к 9000, Център, ул. Котел 10

Свържете се с нас

Художничка от Карлово получи престижна международната награда “Raffaello & Canova” във Венеция. Кунка Бакалова, която покори с изявите си галерии в Европа, Индия  и Корея, благодари на  д-р Франческо Саверио Русо и Салваторе Русо за приза. Наградата се присъжда на художници, които се открояват със своите артистични и стилистични изследвания.

Това е една от най-престижните награди за изкуство, които се връчват във Венеция. Церемонията се е състояла   на 12 декември 2020 г. от 10:30 ч. в Scuola Grande di San Teodoro  в присъствието на колекционери, журналисти, политици и любители на изкуството.

Кунка Бакалова започна своя път в изкуството с картини от ориз, но веднага след това се насочи към живописта. Тя завърши пловдивската АМТИИ, а картините и участват в десетки международни проекти и социални инициативи. Самата тя е автор на някои от тези проекти.

Картината, за която карловката получи наградата  бе публикувана в  списанието Art International Contemporary Magazine от ноември – декември 2020 г. в раздела, посветен на „Международната награда на Рафаело и Канова“, както и в  официалния каталог на събитието „Международна награда„ Рафаело и Канова “. В ноемврийския / декемврийския брой  списанието „Art International Contemporary Magazine”   проследява  произведенията на изкуството, участвали в събитието, сподели художничката.

Снимка: marica.bg

Венеция е един от най-красивите градове в света, способен да достави на своите посетители незабравими емоции, а сега е домакин на „Международната награда “Raffaello & Canova“, припомни художничката. Рафаело Санцио, на чието име е учредена награда, е  една от най-важните фигури на Италианския Ренесанс. Той е починал на 6 април 1520 г. на 37-годишна възраст и се утвърдил като истинска легенда в историята на изкуството.

Хареса ли ви публикацията?

Натиснете на звезда за да ни оцените!

Средна оценка / 5. Брой гласували:

Все още няма добавен рейтинг.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *