Контакти

Гр. София, п.к 1618 Район Витоша, ул. Околовръстен път Номер 3
Гр. Варна, п.к 9000, Център, ул. Котел 10

Свържете се с нас

Възможностите за работа на ТЕЦ “Марица-изток 2” ЕАД в краткосрочен план, както и усилията на екипа на Министерството на енергетиката да осигури дългосрочна перспектива за региона бяха в центъра на разговора на служебния министър на енергетиката Андрей Живков с ръководството на Националния синдикат “Защита”. Това съобщиха от пресцентъра на министерството, предава novini.bg.

Срещата, в която участва и зам.-министър Мирослав Дамянов, е част от поредицата дискусии, които екипът на министерството провежда с неправителствени организации, синдикати, браншови и професионални сдружения и други с цел постигане на максимален обществен консенсус за намиране на работещи решения за стабилизиране на енергийния сектор.

Двете страни в разговора потвърдиха важността на ТЕЦ “Марица-изток 2” за сигурността на енергийната система и ключовата ѝ роля за доставка на енергия.

По думите на Живков усилията на министерството за решаване на натрупаните проблеми са насочени към решения, които, от една страна, да осигурят необходимата стабилност на енергийната система, а от друга – да положат основите на нова перспектива за развитие на целия регион. Това може да бъде постигнато чрез европейските финансови инструменти – Фонда за справедлив преход, Иновационен и модернизационен фонд и др. В момента екипът на министерството работи активно за промяна на Плана за възстановяване и устойчивост чрез включването на нови проекти в него, посочват от ведомството.

Хареса ли ви публикацията?

Натиснете на звезда за да ни оцените!

Средна оценка / 5. Брой гласували:

Все още няма добавен рейтинг.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *