Контакти

Гр. София, п.к 1618 Район Витоша, ул. Околовръстен път Номер 3
Гр. Варна, п.к 9000, Център, ул. Котел 10

Свържете се с нас

В социалните мрежи се появи снимка на жена, която е получила кръвоизлив на ръката след ваксинация срещу COVID-19. Това се е получило вследствие на инжектиране на препарата на AstraZeneca.

Trendynews се свърза с близки на потърпевшата за повече информация. Оказа се, че жената е приемала лекарствения продукт “Синтром”, който съдържа активното вещество аценокумарол. Когато вижда, че в УМБАЛСМ “Н.И.Пирогов” в гр. София има зелен коридор за имунизация, директно решава да се възползва. Там никой не я пита какви медикаменти приема и след като сама го заявява, медицинското лице не реагира и поставя доза на пациентката. Tя има сърдечно заболяване, заради което се налага да пие разреждащото кръвта лекарство, но то е трябвало да бъде спряно три дни преди имунизация срещу коронавирус. Оказва се, че при подобен тип пациенти не е желателно да се бият мускулни инжекции, именно заради опасността от пробиване на кръвоносни съдове.

След като получава схващане цялата ръка и огромен кръвоизлив, пациентката се обръща към столичната болница, но не намират звено за информация и никой не я насочва към специалист.

В момента жената е спряла приемането на “Синтром” и предстои да си направи доплер изследване. Десети ден след имунизацията болките и кръвоизливът стават все по-силни.

Близки на потърпевшата отправят апел през медията – Хората да се информират за връзката между прием на дадени лекарства и препаратите за имунизация срещу COVID-19, за да не се стига до крайни последици.

Хареса ли ви публикацията?

Натиснете на звезда за да ни оцените!

Средна оценка / 5. Брой гласували:

Все още няма добавен рейтинг.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *