Контакти

Гр. София, п.к 1618 Район Витоша, ул. Околовръстен път Номер 3
Гр. Варна, п.к 9000, Център, ул. Котел 10

Свържете се с нас

Ваксинирам съм срещу COVID-19. Какво е безопасно за мен сега? На този въпрос потърсиха отговор журналисти от Асошиейтед прес в САЩ, предават от Novinite.bg.

Ако сте имунизирани срещу COVID-19, вече можете да се наслаждавате на срещи с малки групи хора, но трябва да продължите да носите маска и да спазвате дистанция на обществени места.

В САЩ Центровете за контрол и профилактика на заболяванията посочват, че пълно имунизираните може да се събират без маски с други ваксинирани хора на закрито и да се срещат с неваксинирани хора от едно домакинство, ако се смята, че тези хора са изложени на нисък риск да прекарат тежка инфекция от COVID-19. В други страни е възможно да има други предписания.

От Центровете препоръчват на обществени места ваксинираните хора да продължават да носят маски, да избягват големи групи хора и да се спазва социална дистанция.

За пълно имунизиран се счита човек две седмици, след като е приел последната изисквана доза от ваксината, поясни БТА.

От Центровете за контрол и профилактика на заболяванията в САЩ все още препоръчват да се избягват незадължителните пътувания, все още няма препоръки за посещения на ресторанти и други обществени места.

Една от причините да се пазим след прием на първа доза от двуфазна ваксина е, че заразяването при частична защита създава потенциала за мутации на вируса, казва д-р Джошуа ЛаБер, директор на института по биодизайн в университета на Аризона. 

Хареса ли ви публикацията?

Натиснете на звезда за да ни оцените!

Средна оценка / 5. Брой гласували:

Все още няма добавен рейтинг.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *