Контакти

Гр. София, п.к 1618 Район Витоша, ул. Околовръстен път Номер 3
Гр. Варна, п.к 9000, Център, ул. Котел 10

Свържете се с нас

Британското правителство работи по план за възстановяване на силно засегнатата от коронавируса икономика на страната, съобщава “Ройтерс”, предава News.bg.

Премиерът Борис Джонсън и финансовият министър Риши Сунак са напът да похарчат 280 милиарда паунда публични средства през настоящата финансова година за подкрепа на бизнеса и запазване на работните места.

Източник на правителството заяви, че финансовото министерство и кабинетът работят по план за възстановяване, след като “Сънди Таймс” съобщи, че правителството ще представи дългосрочен план, който вероятно ще означава високи държавни разходи за десетилетие.

“Сънди Таймс” също така заяви, че Сунак ще използва бюджета си, за да удължи правителствените облекчения, сред които схемата за запазване на работните места, заемите за подкрепа на бизнеса, намаляването на данъка върху добавената стойност и други.

По-рано този месец водеща британска работодателска група настоя за още 7,6 милиарда паунда незабавна държавна помощ, заявявайки, че не може да чака до бюджета за месец март.

Хареса ли ви публикацията?

Натиснете на звезда за да ни оцените!

Средна оценка / 5. Брой гласували:

Все още няма добавен рейтинг.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *