Контакти

Гр. София, п.к 1618 Район Витоша, ул. Околовръстен път Номер 3
Гр. Варна, п.к 9000, Център, ул. Котел 10

Свържете се с нас

Гръцки острови привличат туристи с ваксиниране на всички жители. Властите в съседите ни масово тестват населението, за да се установят реалните нива на разпространение на вируса. Пандемията показва тенденция на ограничено влияние, съобщават здравните власти в южната ни съседка, цитирани от БТА.

Гърция получи днес поредната пратка от 2,5 милиона теста за Covid-19. От понеделник се въвежда задължително тестване на всички работещи в транспорта, услугите, търговската мрежа и държавните учреждения.

Тестването е задължително един път на седмица. При положителен резултат се действа по инструкции на министерството на здравеопазването.

За учениците и учителите тестването е задължително два пъти на седмица.

Прокуратурата реагира срещу коментари в социалните мрежи, че “тестовете били опасни за здравето”. Глобиха и родители, които не позволяват на децата си да се тестват.Успешно върви ваксинирането, съобщават от здравното министерство, като имунизираните наближават три милиона.

В програмата “Остров без Covid” се включиха 62 гръцки острова, където се ваксинират всички жители.

Днес се очаква решение на правителството за облекчаване на част от мерките, сред които е и отмяна на задължителната седемдневна карантина за идващите от чужбина.

Хареса ли ви публикацията?

Натиснете на звезда за да ни оцените!

Средна оценка / 5. Брой гласували:

Все още няма добавен рейтинг.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *