Контакти

Гр. София, п.к 1618 Район Витоша, ул. Околовръстен път Номер 3
Гр. Варна, п.к 9000, Център, ул. Котел 10

Свържете се с нас

В днешно време без смартфона сме за никъде. Той се превърна във вещ от първа необходимост, с която не се разделяме през по-голяма част от денонощието, предава Монитор.

Постоянно го включваме, за да погледнем колко е часа, да отговорим на обаждане или на съобщение, да прочетем някоя новина или просто набързо да прегледаме профила си в социалните мрежи.

Със смартфоните улавяме и най-интересните моменти от живота си. А някои дори работят и печелят пари през мобилните си устройства.

Съвременният човек е силно зависим от тази джаджа, винаги я носи я със себе си, без да подозира, че това малко нещо може да му нанесе ужасни вреди, ако е поставено на 5 определени и изключително опасни места.

И днес ще ви разкажем малко повече за тях. Защото смартфонът е много хубава и полезна вещ, но от здравето по-важно нещо няма!

На първо място –

никога не слагайте телефона си в задния

джоб на дънките или панталона.

Мястото е изключително удобно, но няма нищо по-лесно от това някой да ви го открадне, тъй като обикновено устройството не се побира напълно в джоба.

Освен това, може да забравите, че го носите там и случайно да седнете върху него и да го повредите. Да не говорим, че телефонът може случайно да отключи и да се “обади” на някого, тъй като екранът реагира на задните части както на пръстите.

За мъжете пък е категорично непрепоръчително да носят телефона си в предния джоб на панталона.

Доказано е, че електромагнитните вълни, които устройството излъчва, оказват отрицателен ефект върху репродуктивната система и по-специално върху активността на сперматозоидите.

Не е препоръчително

да притискате телефона към бузата си,

когато отговаряте на повикване. Изследвания вече доказаха, че екранът на смартфона е изключително мръсна повърхност, върху която има повече бактерии, отколкото в обществените тоалетни.

Това може да причини кожни проблеми – пъпки и акне. Освен това насочвате електромагнитно излъчване към мозъка си, а това може да повлияе неблагоприятно на неговото функциониране.

Не оставяйте смартфона си близо до източник на топлина

– до батерии, печки, фурни. Те могат да го повредят или дори да го взривят. Когато навън времето е много горещо, е препоръчително да криете телефона си от пряка слънчева светлина.

Една от най-честите грешки, които допускаме, е да се взираме в екрана на телефона

преди лягане, както и веднага след събуждане.

И заспиваме, слагайки нашия верен приятел под възглавницата или близо до нея. Това обаче е изключително опасно!

Продължителното електромагнитно излъчване, което се намира директно до главата, причинява чести главоболия или световъртеж. Има и случаи, в които телефонът е избухвал точно под възглавницата. Заради липса на вентилация той прегрява, топлината не се разсейва и системата експлодира.

Хареса ли ви публикацията?

Натиснете на звезда за да ни оцените!

Средна оценка / 5. Брой гласували:

Все още няма добавен рейтинг.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *