Контакти

Гр. София, п.к 1618 Район Витоша, ул. Околовръстен път Номер 3
Гр. Варна, п.к 9000, Център, ул. Котел 10

Свържете се с нас
Има всички условия новата коронавирусна инфекция COVID-19 да се разпространи на пазара за морски дарове в китайския град Ухан, Китай, но това не означава, че вирусът произхожда оттам.

Това съобщи РИА “Новости”. Агенцията се позовава на думите на руския експерт в групата на СЗО, заместник-директорът по научната работа в Изследователския институт в Санкт Петербург “Пастьор” – Владимир Дедков.

Пазарът в Ухан, на който се продават зеленчуци, морски дарове и дори месо от диви животни, затвори на 1 януари 2020 г., когато до него доведе епидемиологичното разследване на огнището на неизвестна тогава болест.

Първите болни хора са работили именно на този пазар.

Въпреки това, учените все още не са стигнали до еднозначно заключение относно ролята, която той е изиграл за разпространението на вируса.

Image result for пазар ухан прилепи

“Всичко е много пренаселено, пазарът е малък, всичко е тясно. Естествено, всичко е могло да се случи там. Всички условия за разпространение на каквато и да е инфекция са налице, когато не се спазват санитарните норми”, подчерта Владимир Дедков.

Image result for пазар ухан прилепи
В момента Китай е домакин на международна група от експерти на СЗО, която разследва произхода на COVID-19.

Специалистите пристигнаха в Ухан, Китай на 14 януари, след което бяха поставени в задължителна 14-дневна карантина, на 29 януари карантината приключи и експертите започнаха работа.

Хареса ли ви публикацията?

Натиснете на звезда за да ни оцените!

Средна оценка / 5. Брой гласували:

Все още няма добавен рейтинг.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *