Контакти

Гр. София, п.к 1618 Район Витоша, ул. Околовръстен път Номер 3
Гр. Варна, п.к 9000, Център, ул. Котел 10

Свържете се с нас

Болничните заведения в Пловдив и областта ще продължат с плановия прием на пациенти. Забраняват се обаче свижданията. Това е решил областният кризисен щаб в града. С цел ограничаване разпространението на заболяването щабът е решил музиката в заведенията да е до 80 децибела – да е фон, а не те да се превръщат в дискотеки и партита, съобщава Монитор.

Всички 20 болници в Пловдив и областта са с по две сгради, което позволява да се разделя потокът и да няма смесване на болни, коментира областният управител Дани Каназирева.

От понеделник се възстановява броят легла от ноември за пациенти с ковид – 1159 терапевтични и 103 за интензивни грижи. 

Най-големите притеснения на областния щаб са за интензивното лечение и затова 99 от въпросните 1159 легла във всички болници ще бъвдат само и единствено за спешна помощ, а останалите 1050 – за свободен ход.

 Заведенията трябва да работят с хора, които отиват да се хранят, а не да се забавляват, допълни д-р Сийка Димчева от РЗИ.

Решението да не се спира плановият прием е разумно към момента. Трябва адекватно да помогнем на хора, които имат нужда. Когато числото на забелелите надхвърли определена цифра, ще се спре – заяви шефът на УМБАЛ “Св. Георги” проф. Карен Джамбазов. 

Заболеваемостта в момента е 270 на 100 000 души, което е един от аргументите да се запази плановия прием в болниците, уточни д-р Димчева.

Хареса ли ви публикацията?

Натиснете на звезда за да ни оцените!

Средна оценка / 5. Брой гласували:

Все още няма добавен рейтинг.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *