Контакти

Гр. София, п.к 1618 Район Витоша, ул. Околовръстен път Номер 3
Гр. Варна, п.к 9000, Център, ул. Котел 10

Свържете се с нас

Гласуването единствено чрез машини и ограничаването на човешкия фактор в броенето на бюлетини говори, че се готви кражба на изборите. Тази позиция изрази председателката на ПГ на “ГЕРБ-СДС” Десислава Атанасова в декларация от името на парламентарната група, предава Монитор.

“Колко трябва да нямаш доверие в народа, за да кажеш, че една машина е по-важна и надеждна от него. С измененията на Изборния кодекс, целият изборен процес зависи от един софтуер. Нима няма доказателства по целия свят, че софтуерът не може да бъде повлиян? Това означава, че се готви кражба на вота. Машината може да помага, но не може да сама да определя изборния резултат. В презрението си към същия този народ авторите на измененията на Изборния кодекс поставиха машини, които да го контролират. Трябва да има правила това как народа ще контролира машините.”, допълни тя. По нейни думи народните представители са длъжни да спасят доверието в изборния процес и да гарантират, че следващите избори ще са прозрачни и честни. 

Според Атанасова единственият начин за осъществяване на това, е въвеждането и на ръчно броене на контролните разписки, които да бъдат сравнявани с машинния протокол. В противен случай вотът щял да бъде опорочен и откраднат в полза на някоя политическа сила. 

По думите на председателката на най-голямата парламентарна група единственото, което отиващото си 45-о Народно събрание е дало на българският народ са измененията в Изборния кодекс. Всички останали инициативи като тези за мажоритарна избирателна система, за намаляване на субсидиите на партиите, за закриването на специализираните съд и прокуратура, за индексирането на пенсиите и за подкрепата на майките с деца с увреждания били пушилка, мътна вода, която имала за цел да прокарат само и единствено измененията на Изборния кодекс. 

Хареса ли ви публикацията?

Натиснете на звезда за да ни оцените!

Средна оценка / 5. Брой гласували:

Все още няма добавен рейтинг.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *