Контакти

Гр. София, п.к 1618 Район Витоша, ул. Околовръстен път Номер 3
Гр. Варна, п.к 9000, Център, ул. Котел 10

Свържете се с нас

ГЕРБ проведе извънреден брифинг от щаба си в 16 ч. днес, денят в който стартира предизборната кампания в страната.

Даниел Митов коментира, че пуснато от личните профили на двама американски сенатори е лична позиция на двама членове на американския сенат, а не е позиция на Сената и на Конгреса.

“Очевидно отдавна не е имало посещение на членове на Сената в България. Смятаме, че трябва в най-скоро да посетят България и да видят как страната се развива. При победа на изборите правителството ще продължи да работи с новата администрация на САЩ и с новите сенатори”, допълва още той.

Тези думи идват веднага след изказването на Радев по тази тема по-рано днес.

“Ако правителството се беше вслушвало по-рано, нямаше да излезе днес тази съкрушителна оценка на Комитета за външна политика на Сената на САЩ. Тя отразява всички неща, за които говоря от началото на мандата и за които хората протестираха. Ако правителството наистина държи на отношенията ни със САЩ и ако не се вслушва в моите послания, които последно дадох на 1 февруари, то поне да слуша оценките и препоръките на нашия стратегически партньор”, каза президента като допълни, че не е опонент на правителството и винаги е бил обективен коректив на това, което вижда и срещу това, от което негодуват българите.

След това в брифинга се намеси Георг Георгиев, с остри думи и критики към Румен Радев, с думите “Това е лична позиция, не е официална позиция на Сената. Президента Радев обаче внушава, включително и с изпратено до медиите съобщение, че това е позиция на Сената”.

“Президентът Радев лъже брутално и безцеремонно. Другият извод е липса на политическа култура, тъй като се позовава на личното мнение на двама сенатори. Третият извод е, че той днес се включи в предизборната кампания. На чия страна той вдигна юмрук даде рамо и застана зад тях – на БСП, на “Изправи се.бг”, на някой забегнал в Дубай обвиняем или на други опозиционери” добави още той.

В заключение Даниел Митов уточни, че президентът Радев нито веднъж не е канен на официално посещение в САЩ и не е запознат с институционалната ни политика със Щатите.

“Затова не смятам, че е в правото си да дава оценки и да прави коментари”, допъпни той.

Хареса ли ви публикацията?

Натиснете на звезда за да ни оцените!

Средна оценка / 5. Брой гласували:

Все още няма добавен рейтинг.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *