Контакти

Гр. София, п.к 1618 Район Витоша, ул. Околовръстен път Номер 3
Гр. Варна, п.к 9000, Център, ул. Котел 10

Свържете се с нас

Дали можете да очаквате да засадите дърво и след 5 дена то да даде плодове? Това направиха парламента с промените в Изборния кодекс. Много голяма язва е това в българското законодателство. Имаме калпаво законодателство. Гоним инвеститори заради законодателна некадърност. Това заяви проф. Огнян Герджиков в студиото на сутрешния блок на БТВ.

Той не изключи възможността промените в ИК да предизвикат хаос на изборите. Според него само държави като Бутан, Индонезия и Венецуела разчитат на машинното гласуване: „Защо го правим като светът като цяло се отказва от машинното гласуване? Щом се отказват значи има проблеми с него“.

„Не е изключено да влезем в турбуленция и тежка политическа криза, каквато не сме изпитвали досега“, прогнозира проф. Герджиков. Служебният премиер трябва да бъде равно отдалечен от политическите партии по думите му: „Най-важното е един премиер да има нужните хора за министри и съветници. Той може да не е толкова силен, но съветниците и министрите му да са“.

Работата на настоящото Народно събрание ще бъде запомнена с не много добрия тон: „Има парламенти, в които се бият, но трябва ли да взимаме пример от тях?“

„Премиерът не е Господ“, каза в отговор на въпрос за разследване на ОЛАФ за закупуване на автомобили за МВР професорът.

Срокът на служебното правителство може да бъде по-дълъг, защото ще управлява докато се състави редовен кабинет. Ако последното не се случи, той прогнозира: „Това е политическа криза. Не е конституционна, но това не я прави по-красива“.

По думите му липсва коалиционна култура: „Ние сме млада демокрация“.

Хареса ли ви публикацията?

Натиснете на звезда за да ни оцените!

Средна оценка / 5. Брой гласували:

Все още няма добавен рейтинг.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *