Контакти

Гр. София, п.к 1618 Район Витоша, ул. Околовръстен път Номер 3
Гр. Варна, п.к 9000, Център, ул. Котел 10

Свържете се с нас

Произхожда ли коронавирусът от лабораторията на Уханския институт по вирусология? Това е най-острият въпрос за коронавирусната криза, пише вестник “Билд”, цитиран от агенция “Фокус”.

Все повече експерти изразяват подозренията си, че коронавирусът не е от естествен произход, а е резултат от изтичане в лаборатория в китайския град Ухан. Дори се стигна дотам, че в края на май Джо Байдън поиска от специалните си служби да изяснят този въпрос и да предоставят доклад.

Сега в дебата се включи и главният вирусолог на Германия Кристиан Дростен. Изданието припомня, че още през февруари 2020 г. Дростен подкрепи публикация на “Лансет”, която се противопоставя на теорията за лабораторния произход. Както отбелязва вестникът, вирусологът не е променил мнението си.

„През февруари 2020 г. в публичното пространство бяха разпространени тежки обвинения срещу китайски учени. Те бяха обвинени в активно съдействие при опити за скриване на изкуствения произход на коронавируса. В същото време зад тези обвинения нямаше надеждни доказателства“, цитира изданието думите на Дростен. Според вирусолога той няма основания да смята, че коронавирусът е от изкуствен произход. В същото време Дростен добави, че китайската кожухарска индустрия може да бъде възможен източник на вируса.

Хареса ли ви публикацията?

Натиснете на звезда за да ни оцените!

Средна оценка / 5. Брой гласували:

Все още няма добавен рейтинг.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *