Контакти

Гр. София, п.к 1618 Район Витоша, ул. Околовръстен път Номер 3
Гр. Варна, п.к 9000, Център, ул. Котел 10

Свържете се с нас

Има опити за пренаписване на историята, но те са от руска страна. Напоследък Русия дори се опитва да оправдае по някакъв начин пактът „Молотов-Рибентроп“ и за себе си да го обясни като нещо добро, имайки предвид, че това е триъгълният камък, около който се завързва Втората световна война.

Това каза пред bTV бившият външен министър Даниел Митов, който беше и номинацията на ГЕРБ за премиер при връчването на първия мандат за съставяне на правителство.

„Съюзите, към които принадлежим не са просто прагматични, те са и ценностни. Когато искаме на международната сцена да имаме пълноценни отношения с някоя държава, най-малкото трябва да стъпим на общи разбирания за определени фундаментални принципи, по които функционира както нашите общества, така и системата на международните отношения“, добави той.

Според Митов през последните години Русия се опитва да промени архитектурата на международните отношения, създадена след края на Втората световна война. За нея свят, в който международните отношения се говори за права на човека, за върховенство на правото, за разделение на власите, не е изгоден.

„От 2014 г., след анексирането на Крим, напрежението между България и Русия постепенно расте“, каза още бившият външен министър.

Политическата ситуация в страната

„В България няма корупция на ГЕРБ, на този или на онзи, трябва да погледнем системния проблем как функционират институциите и защо определени практики са възможни и защо други не са“, каза Митов.

По думите му това, което каза Слави Трифонов вчера, са общи приказки.

„Той мълча едно известно време дори не знаехме дали съществува и се появи да каже нещо, което не означава нищо. За мен един от най-пагубните разговори в българския политически живот е демонизирането на цели организации“, добави той.

Според него хаосът във вече разпуснатия парламент, галопиращото безумие и някакъв нездрав ентусиазъм да се произвежда законодателство, което не може да мине дори на второ четене, законодателство, се дължи на т.нар. „протестни партии“.

Митов добави, че в първия опит да се проведе заседанието на Комисията по ревизия отвъд правилата, Манолова е влязла в ролята да създава скандали, тъй като има големи въпросителни дали ще успее да влезе в парламента при следващи избори.

„Г-н Илчовски донесе някакви листчета със сигнал, след това се оказа, че определени неща от тях не са верни и той сам си ги отрече. Вътре е написано, че е имало някакви издевателства срещу Миню Стайков, адвокатът му отрече тази теза. Във второто заседание Илчовски въобще не спомена това“, каза той.

Хареса ли ви публикацията?

Натиснете на звезда за да ни оцените!

Средна оценка / 5. Брой гласували:

Все още няма добавен рейтинг.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *