Контакти

Гр. София, п.к 1618 Район Витоша, ул. Околовръстен път Номер 3
Гр. Варна, п.к 9000, Център, ул. Котел 10

Свържете се с нас

Готвим се за победа на изборите и да приемем решението на народа такова, каквото е.

Разчитаме на добър резултат и на това, че ще получим мандат на управление. Това заяви  снощи пред “Панорама”  по БНТ социалният министър Деница Сачева. На въпроса с кого би се коалирала партия ГЕРБ, тя заяви, че е рано това да се коментира, но със сигурност, винаги са успявали да намерят добрите баланси за политиките на управление.

Нашият акцент в момента е да овладеем кризата. За изборите е твърде рано да говорим, заяви Сачева.

“Фокусираме нашите усилия да овладеем здравната система, ваксинацията, да имаме социално-икономически мерки и да действаме”, уточни тя.

Социалният министър коментира процеса на ваксинация у нас.

“Вече трета седмица ние сме на 16-то място по смъртност в Европа. В момента нямаме неоползотворени ваксини и предприехме разумен и балансиран подход”.


“Да, ваксините не стигат, но в следващите седмици очакваме доставка на стотици хиляди дози и дори сме готови да започнем четвърта фаза”, допълни Сачева.

Що се отнася до мерките за бизнеса, министърът обясни, че много малко бизнеси са затворени.

“Имаме либерални мерки и непрекъснато разширяваме обхвата, подчерта Сачева. Каквато и да било компенсация не може да компенсира реалния подход, но ние имаме симетрия между цели ресурси – най-ниски данъци и най-ниска преразпределителна роля на държавата”.

По думите й,над 2 млрд. правителството е дало до момента на сектори като туризъм и транспорт, които са най-засегнати от кризата. Според нея икономическите мерки ще продължат до края на септември, ако е необходимо, някои от тях биха продължили и до края на пандемията.

Министър Сачева обясни, че таванът по мярката за затворени бизнеси ще се повиши на 300 000, а до момента държавата е подпомогнала с финансови средства над 25 000 компании.

Друга промяна, която беше приета вчера в парламента, е неплатеният отпуск от 90 календарни дни заради пандемията, да бъде признаван за трудов стаж.

230 000 души са безработни в момента, със сигурност има хора, които не са регистрирани в бюрата по труда, но нямаме данни за срив, посочи категорично министърът.

Хареса ли ви публикацията?

Натиснете на звезда за да ни оцените!

Средна оценка / 5. Брой гласували:

Все още няма добавен рейтинг.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *