Контакти

Гр. София, п.к 1618 Район Витоша, ул. Околовръстен път Номер 3
Гр. Варна, п.к 9000, Център, ул. Котел 10

Свържете се с нас

Жени с бради и мъже в сватбени рокли ще си разменят по мрежите.

Разработват джендър картинки за всякакви вкусове, съобщава Teen Vogue.

Искаме или не, емотиконите се настаниха в нашия живот като средство за общуване. Много по-лесно е с едно кликване върху клавиатурата на смартфона да качиш картинка, отколкото да изпишеш с думи чувствата, поздравленията или възмущението си. Първо се появи вдигнатият палец или “лайкването”, последваха усмихнати човечета, сърчица, а сега вече с готови картинки можеш да изразиш всичко, без въобще да употребяваш думи. За сметка на все по-обедняващия речников запас, но това е друга тема…

Диапазонът от емоции, жестове и символи се попълва все повече и повече. Може да се каже, че за няколко години се появи цял “емотиконен език”, разбираем на всички континенти. Създателите на говорещите картинки се стараят да бъдат в крак с времето и да отговарят на съвременните потребности на притежателите на смартфони. В такъв смисъл картинката отразява социалния живот в целия свят.

image
От компанията Apple са изчислили, че на ползвателите на мрежата са необходими 217 нови емотикони, от които 200 са свързани с романтичните отношения.

Сега любителите на кратките изразни форми могат да изберат и националността, и пола в общуващата двойка.

Особено показателни са емоджитата с брадати хора- и те не са само мъже! Има жени с гъста растителност на лицето. Те могат да бъдат блондинки, брюнетки и чернокоси, както и да са с различен цвят на кожата. В интерес на истината, се забелязва известна разлика от мъжете – веждите им са по-тънки, а брадата – по-рехава.

За да има полово равенство, на мъжете също е дадена възможност да се представят в женствен вид, например с воал и в сватбена рокля. След брадатите дами, мъжете булки изглеждат напълно логично и равнопоставено.

Image result for new emojis


Сред новите картинки се очаква да придобият голяма популярност човече с големи спирали вместо очи (объркване, шок, макар че спиралата би трябвало да изобразява безкрайност) и спринцовка (ваксина).

Символите се разработват от консорциума Unicode, а мобилните компании решават какви картинки ще вземат, така че те няма да се появят навсякъде – това зависи от националните оператори.

New couple emojis with skin variant combinations.nbsp

Превод и редакция: TRENDY NEWS

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *