Контакти

Гр. София, п.к 1618 Район Витоша, ул. Околовръстен път Номер 3
Гр. Варна, п.к 9000, Център, ул. Котел 10

Свържете се с нас

Снимка: БГНЕС

„Мерките вече до голяма степен се спазват, защото са сравнително разумни“. Така бившият подуправител на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) д-р Димитър Петров коментира в сутрешния блок на БиТиВи по-строгите мерки и частичното затваряне. съобщават от news.bg

По думите му спасението ще дойде от ваксините, но от мерките ще има някакъв ефект. Дори да затворим държавата, при всяко отваряне ще има проблем и нова вълна на коронавируса. Хубаво е рисковите хора да се пазят, настоя д-р Петров.

Той се надява електронните направления да имат ефект, но очаква да има и технически проблеми с тяхното издаване. „Това очевидно ще се доработва, но основният проблем е, че електронните направления не се правят от НЗОК“, посочи д-р Петров.

Той настоя Жени Начева да обясни какво се прави толкова време, че чак сега да бъде въведено електронното направление. „Касата трябва да използва електронната здравна карта, да раздаде електронен чип на гражданите и това да бъде системата“, категоричен бе д-р Петров.

Бившият подуправител на НЗОК настоя личните лекари да издават направления и за бързите тестове.

Според д-р Петров парите в бюджета на НЗОК за следващата година ще бъдат достатъчни формално, но той смята, че ограниченията в плановия прием не трябва да бъдат повече от 3-4 седмици.

„Цялата дейност по епидемията беше работа на държавния бюджет, а не парите на Касата“, подчерта д-р Петров.

Хареса ли ви публикацията?

Натиснете на звезда за да ни оцените!

Средна оценка / 5. Брой гласували:

Все още няма добавен рейтинг.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *