Контакти

Гр. София, п.к 1618 Район Витоша, ул. Околовръстен път Номер 3
Гр. Варна, п.к 9000, Център, ул. Котел 10

Свържете се с нас

“Важно е какви цели ще си постави този служебен кабинет и е важно дали ще ги изпълни, защото знаем, че предишното служебно правителство на Радев не свърши работата, за която беше назначено от самия него. Дневният ред на президента е важен. Това смята политологът Георги Киряков. Пред “Денят ON AIR” той коментира очаквания състав на служебния кабинет, излъчен от Румен Радев.

Според политолога доц. Стойчо Стойчев пък целта на служебното правителство няма да е организиране на изборите, а възпрепятстване на ГЕРБ и бившите “Обединени патриоти” да получат “адекватно” парламентарно представителство в следващото 46-о НС.

“Ще се пречи на ГЕРБ и на патриотите, като се търсят всякакви възможности за тяхното уязвяване”, смята доц. Стойчев.

По думите му комисията “Манолова” е била създадена, за да предизвика медиен скандал, а според Киряков, Радев може да назначи такова правителство, което да направи ревизия, но нямало достатъчно време за тази цел.

“След като от едната страна се води масирана медийна битка от Борисов, няма как да очакваш и от другата страна да не се проведе същата битка. Ако тръгнеш институционално – с анкетни комисии, доникъде няма да се стигне. Но ако се тръгне пропагандно, ще постигне същия ефект, какъвто постига премиерът Борисов. Слави Трифонов играе напълно противоположната роля – прави друго шоу”, изтъкна политологът.

Всеки ще се бори със зъби и нокти, виждате прегрупирания – на патриотите, на тези отвън, на тези на ръба, посочи доц. Стойчев.

Хареса ли ви публикацията?

Натиснете на звезда за да ни оцените!

Средна оценка / 5. Брой гласували:

Все още няма добавен рейтинг.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *