Контакти

Гр. София, п.к 1618 Район Витоша, ул. Околовръстен път Номер 3
Гр. Варна, п.к 9000, Център, ул. Котел 10

Свържете се с нас

Дъщерите на 44-я американски президент Барак Обама са участвали в протести, организирани в САЩ от движението “Животът на чернокожите има значение”. Обама разказа това в излъчено в понеделник интервю за телевизия CNN, съобщава ТАСС, предават от NOVA.

Масови демонстрации в защита на правата на чернокожите започнаха в САЩ след смъртта на афроамериканеца Джордж Флойд през май 2020 г.  Демонстрациите бяха съпроводени със сблъсъци със силите на реда, много случаи на мародерство и вандализъм.

По повод участието на дъщерите му в протестите Обама заяви: “Винаги се тревожа за физическата им сигурност, такава е същността на бащинството”. Според експрезидента Саша и Малия, които понастоящем са студентки, “имат тънък усет за доброто и злото”.

Обама каза още, че за дъщерите му и мнозина техни връстници “е интересно не само да вдигнат шум”, а “да променят системата”.

Бившият бял полицай, причинил смъртта на Джордж Флойд, поиска на 3 юни да бъде освободен условно от затвора, като бъде приспаднато времето, което вече е прекарал в ареста. Той бе признат за виновен в непредумишлено убийство. Прокуратурата настоява Дерек Шовин да остане зад решетките 30 години. Присъдата се очаква по-късно този месец.

Хареса ли ви публикацията?

Натиснете на звезда за да ни оцените!

Средна оценка / 5. Брой гласували:

Все още няма добавен рейтинг.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *