Контакти

Гр. София, п.к 1618 Район Витоша, ул. Околовръстен път Номер 3
Гр. Варна, п.к 9000, Център, ул. Котел 10

Свържете се с нас

Искам да стана катализатор на един консенсус, диалог и промяна на политическото държание в парламента. Имаме нужда от разум. Трябва да градим заедно тухличка по тухличка нашето здравеопазване и според мен ще се нужни хора, които разбират от здравеопазване. Аз съм екипен играч и ще оставя партията, която ме покани, да си обяви листите. Тогава ще се разбере. За мен не е важно коя е партията, а каква работа ще свършим.

Това каза в предаването “Още от деня” по БНТ пулмологът д-р Александър Симидчиев, който обясни защо е приел да се кандидатира за депутат.

“Когато се говори професионално и аргументирано, когато казваме защо правим едно нещо, тогава нещата стават много по-лесно. Това искам да направя в парламента. Ето и сега – решението за отварянето на заведенията не е медицинско, а политическо. Ако решението бе медицинско, това отваряне нямаше да се случи. Всичко в този живот е обратимо. Само човешкият живот не е. В последните четири седмици пандемичният процес пламва отново. В нашата болница има сериозен ръст на новоприети с коронавирус. Говоря с колеги и те казват същото.

Дай Боже да се справим, но към момента нашият щит срещу заразата е още много малък. Новите случаи растат устойчиво.

Дано не направим такъв пик като есентта. Има два варианта. Първият е да направим рязък и бърз пик. Вторият е да направим един разлят пик, който ще е по-дълго във времето. Всичко зависи от нашето поведение. В заведенията ядем и пием и там няма как да носим маска, а маската предпазва и дава гаранция средно около 40-50%. Отново ще повторя, че всичко зависи от нашето поведение”, коментира д-р Симидчиев последната заповед на здравния министър, с която врати отварят заведенията и игралните зали.

“Ние трябва да подхождаме към вируса с всичко, което знаем за него. Със сигурност за една година научихме много за този вирус и няма нищо общо с това, което знаехме в началото. Със сигурност ваксинацията у нас можеше да бъде подредена много по-добре. Според мен “зелените коридори” за имунизация бяха грешка. Не трябваше да прескачаме ваксинационния план. Така хора, които чакаха и имаха нужда от ваксини, не успяха да ги получат. Факт е, че една ваксина се произвежда много трудно. Не знам дали хората знаят, но в света има 100 държави, които не са получили нито една ваксина. Ние тук в Европа сме щастливци в това отношение.”

Никога не съм давал съвет някой да не се ваксинира. Винаги съм казвал на всеки, който е подходящ за ваксиниране, да го направи максимално бързо и с това, което е налично в момента, защото този вирус предизвиква много и различни тежки промени в нашето тяло”, завърши пулмологът.

Хареса ли ви публикацията?

Натиснете на звезда за да ни оцените!

Средна оценка / 5. Брой гласували:

Все още няма добавен рейтинг.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *