Контакти

Гр. София, п.к 1618 Район Витоша, ул. Околовръстен път Номер 3
Гр. Варна, п.к 9000, Център, ул. Котел 10

Свържете се с нас

Едмонд Назарян ще гони олимпийска квота на последната квалификация в София, която стартира навръх Гергьовден в “Арена Армеец”.

Назарян е в заявката на категория до 60 килограма при класиците, като той е изместил Иво Ангелов, който се опита да се класира на предните турнири. В категорията са общо 26 борци. Само финалистите отиват на олимпиада.

Дейвид Димитров е в категория до 67 килограма, като при него са 30 състезатели, включително и представител на отбора на бежанците – кюрдът Акер ал Обаиди, който живее в Австрия. При 77-килограмовите е Аик Мнацаканян, а в категорията са 32-ма. Египтянинът с български паспорт Терек Мохамед Абделслам Шебле Мохамед е представителят ни при 87-килограмовите, където са 30. И при свръхтежките до 130 килограма е Радослав Георгиев, а общо са 21 състезатели.

В свободния стил в категория до 65 кг ще се бори Рухан Хюсню Расим. В категорията са 35-ма. В категория до 74 килограма е натурализираният руснак Али Паша Русланович Умарпашаев, като отново са 35 борци. Ахмед Адамович Магамаев е в категория до 86 килограма при 33-ма борци. Третият натурализиран руснак Ахмед Султанович Батаев е в категория до 97 килограма, където има 24 състезатели. И при свръхтежките до 125 килограма е Георги Иванов, където има само 20 борци.

При жените ще имаме три представителки.

Сезен Белберова е в категория до 53 килограма, като в нея са 21 състезателки. Мими Христова ще се бори при 68-килограмовите, като в нея е и Елис Манолова, която се бори за Азербайджан. Там също са записани 21 състезателки. И в свръхтежката до 76 килограма е 6-кратната световна шампионка, но по самбо, Мария Оряшкова. В категорията са 22 състезателки.

До момента България има само 5 квоти – по 1 при мъжете в свободния стил на Георги Вангелов (57) и класическия стил – Кирил Милов (97), и 3 при жените – Миглена Селишка (50), Евелина Николова (57) и Тайбе Юсеин (62).

При жените обаче има още един проблем, който не е решен от международната федерация. Три състезателки, които взеха квоти още на световното през 2019 г. няма да участват. Това са представителките на КНДР Пак Йон Ми (53) и Рим Йон Сим (62), след като страната им обяви, че няма да ходи в Токио и шведката Джени Франсон (68), която бе хваната с допинг.

Хареса ли ви публикацията?

Натиснете на звезда за да ни оцените!

Средна оценка / 5. Брой гласували:

Все още няма добавен рейтинг.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *