Контакти

Гр. София, п.к 1618 Район Витоша, ул. Околовръстен път Номер 3
Гр. Варна, п.к 9000, Център, ул. Котел 10

Свържете се с нас

За сформирането на следващото правителство няма да се говори за икономика и принципи, а само как ГЕРБ не трябва да управляват. Това заяви пред БНТ Владимир Сиркаров, икономист от Съвет по икономически и публични политики.

“Една депутатска заплата е 3.5-4 хил. лв. Чист популизъм е да се казва, че ще се раздава по заплата на бизнесите, а и че това ще им помогне”, разкри още икономистът.

“Изключително важно е държавната администрация да работи”, смята икономистът Агоп Каспарян.

“Мерките за бизнеса трябва да продължат, политическата обстановка ще се отрази на работата”, допълни още експертът.

“Със сигурност има неудовлетворението от икономическите мерки за затворените бизнес, най-вече защото изплащанията се забавиха твърде много. Трябва да се преосмисли цялостния модел, по който се насочват парите “, съобщи Сиркаров.

“За съжаление политическата конюнктура показва, че тези процеси ще се забавят”, коментира експертът от Съвет по икономически и публични политики.

“Към момента има икономическа стабилност, но трябва да се осмисли ситуацията с изтичането на срока на мораториума за кредитите”, разкри Владимир Сиркаров.

“Популистки се казваше от партии, че може да имаме хиляди левове заплати и пенсии. Видя се, че се избраха партии, които не рпедставиха програми и минаха без кампания. Не надделя разума за икономика, а по-скоро емоциите”, коментира Агоп Каспарян за изборните резултати.

Хареса ли ви публикацията?

Натиснете на звезда за да ни оцените!

Средна оценка / 5. Брой гласували:

Все още няма добавен рейтинг.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *