Контакти

Гр. София, п.к 1618 Район Витоша, ул. Околовръстен път Номер 3
Гр. Варна, п.к 9000, Център, ул. Котел 10

Свържете се с нас

ЕК изпрати официално уведомително писмо до България, в което обръща внимание на факта, че дъщерните дружества се облагат с по-ниски данъци. Облагането на такива дружества се изисква съгласно директива от 2016 г., предават от Novini.bg.

В действащото законодателство, с което тя се транспонира у нас, е включено неправомерно освобождаване от данъчно облагане на дъщерни дружества.

ЕК призовава България и още 17 страни-членки да приложат различни разпоредби на регламента за предотвратяването и управлението на въвеждането и разпространението на инвазивни чужди видове.

Комисията изпраща и мотивирано становище до България за това, че не е транспонирала правилно в законодателството си всички елементи на директивата за емисиите от промишлеността, в която се определят правила за дейностите, включващи предотвратяването или намаляването на емисиите във въздуха, водите и земята и предотвратяването на генерирането на отпадъци.

ЕК също така настоятелно призовава България да транспонира правилно в националното си законодателство директивата за оценката на въздействието на някои публични и частни проекти върху околната среда.

Хареса ли ви публикацията?

Натиснете на звезда за да ни оцените!

Средна оценка / 5. Брой гласували:

Все още няма добавен рейтинг.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *