Контакти

Гр. София, п.к 1618 Район Витоша, ул. Околовръстен път Номер 3
Гр. Варна, п.к 9000, Център, ул. Котел 10

Свържете се с нас

20 000 лева поиска от прокуратурата изнасилвачът Николай  Христов.

Той претендира да получи по 100 лева обезщетение на ден за претърпени емоционални вреди заради прекомерното според него задържане, пише “Флагман”.

Магистратите определят иска на Христов за неоснователен и отхвърлят претенциите му.

39-годишният Николай Христов е обвинен в изнасилването на млада жена, придружено с нанасянето на средна телесна повреда.

Между кориците по делото става ясно, че е извършил деянието в условието на рецидив. Наложена му е 10-годишна присъда, която самият той не оспорва. Дори напротив – признал си всичко и разказал потресаващи детайли за сексуалната гавра.

Според него обаче прокуратурата го държала много дълго зад решетките без да има присъда.

Христов е изчислил, че е останал в ареста с три месеца над максимално допустимия срок от 8 месеца и докато е бил, по думите му насилствено задържан, губил пари.

Преките и косвени загуби той изчислил на 20 хил.лева, но не прилага конкретни доказателства. В молба, внесена в съда в свободен текст, той само изтъква, че бил задържан от 27 март 2018 година до 28 февруари 2019 година.

Магистратите обаче отчитат, че Николай Христов не е бил прекомерно задържан.

Във визирания от него 8-месечен срок е трябвало да приключи досъдебното производство, което се е случило, а освен това в същия период той е имал и постановена присъда от Районния съд в Карнобат, която малко след това е потвърдена и от Окръжния съд в Бургас.

Хареса ли ви публикацията?

Натиснете на звезда за да ни оцените!

Средна оценка / 5. Брой гласували:

Все още няма добавен рейтинг.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *