Контакти

Гр. София, п.к 1618 Район Витоша, ул. Околовръстен път Номер 3
Гр. Варна, п.к 9000, Център, ул. Котел 10

Свържете се с нас

Турският президент Реджеп Ердоган увери, че Турция ще изчисти изцяло Мраморно море, което бе сериозно засегнато в последно време от появата на морска слуз, съобщават турските медии.

Ние ще изчистим Мраморно море, като го обявим изцяло за защитена зона, като оборудваме нашите системи за пречистване на отпадни води с най-модерни технологии и като предприемем всички други необходими стъпки, заяви Ердоган пред парламентарната група на Партията на справедливостта и развитието, посочва в.”Хюриет дейли нюз”.

Той каза, че турското крайбрежие ще бъде защитено от заплахата от замърсяване с подкрепата и съдействието на науката, предаде БТА.

Ердоган добави, че до три месеца ще бъде завършен и стратегически план, включващ пътна карта, за намиране на трайно решение на проблема с морската слуз.

Президентът изтъкна отново, че парламентарната група на ПСР планира да създаде комисия за разследване на проблема.

Морската слуз представлява органична материя, за чието разпространение според учените допринасят изменението на климата и замърсяването. Тя съдържа голямо разнообразие от микроорганизми.

Турските власти започнаха да прилагат план за действие за прочистване на морската слуз, превзела повърхността на части от Мраморно море. В осъществяването на плана са включени министерството на околната среда и градоустройството, министерството на транспорта и инфраструктурата, министерството на земеделието и горите, здравното министерство, неправителствени организации, институции, имащи отношение към проблема, както и местните власти. 

Хареса ли ви публикацията?

Натиснете на звезда за да ни оцените!

Средна оценка / 5. Брой гласували:

Все още няма добавен рейтинг.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *