Контакти

Гр. София, п.к 1618 Район Витоша, ул. Околовръстен път Номер 3
Гр. Варна, п.к 9000, Център, ул. Котел 10

Свържете се с нас

Председателят на Областния съвет на БСП във Враца Ивайло Лилов подаде оставка заради изборните резултати в областта. Това съобщи той на пресконференция, пише “Монитор”.

Коалицията “БСП за България” не е първа политическа сила в нито една от десетте общини в област Враца. Ивайло Лилов посочи, че политическата сила е втора в общините Мизия и Оряхово, където разликата с първата- ГЕРБ, е само няколко десетки гласа.

Изпълнителното бюро на БСП подаде оставка, Нинова остава.

Добри са резултати и в общините Мездра и Хайредин, според неговата оценка. По думите му това се дължи на местните партийни организации, които не са се отказали, а са работили в много сложна обстановка.

Ивайло Лилов обясни, че резултатите са такива, каквито са и „са получени в едни избори проведени в условията на натиск, купен и корпоративен вот“. Според него, най- важното от резултатите е, че ГЕРБ е изваден от властта и повече няма да може да управлява.

Безспорно изборните резултати показват, че има какво да се желае от работата на местните структури на БСП, за да затвърдят доверието на хората и да разширяват влиянието на партията, каза още Лилов. По думите му петте години като председател на областната организация на БСП са дълъг период, а политиците трябва по-често да се сменят.

Ивайло Лилов категорично отрече да му е оказван натиск, за да подаде оставка. Той посочи, че това е лично решение и с него иска да помогне на организацията да продължи работа в новите условия след изборите.

Хареса ли ви публикацията?

Натиснете на звезда за да ни оцените!

Средна оценка / 5. Брой гласували:

Все още няма добавен рейтинг.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *