Контакти

Гр. София, п.к 1618 Район Витоша, ул. Околовръстен път Номер 3
Гр. Варна, п.к 9000, Център, ул. Котел 10

Свържете се с нас

Русия обяви днес въвеждане на санкции срещу 9 високопоставени канадски служители, сред които и министъра на правосъдието, в отговор на аналогични мерки на Отава, одобрени през март в знак на протест срещу отношението към опозиционера Алексей Навални, предаде Франс прес, цитирана от Novini.bg.

В съобщение руската дипломация уточнява, че е забранила влизане в Русия на 9 висши служители “за неопределено време”.

Сред санкционираните са министърът на правосъдието Дейвид Ламети (който е и главен прокурор), ръководителят на федералната служба на затворите Ан Кели, комисарката на кралската конна полиция Бренда Лъки, контраадмирал Скот Бишъп – началник на разузнавателното управление на канадските въоръжени сили и зам.-министърът на националната отбрана Джоди Томас.

В списъка влизат също министърът по взаимодействието с канадските региони Доминик Льоблан, ръководителят на управлението по вътрешна политика в апарата на министър-председателя Марси Суркес, зам.-комисарят на кралската конна полиция Брайън Бренън и зам.-началникът на щаба на националната отбрана Майк Руло.

Руската дипломация уточнява, че става дума за “ответни мерки” на канадските санкции срещу 9 висши руски представители, оповестени на 24 март.

Отава тогава посочи, че канадските мерки се вписват в рамките на съгласувани дипломатически усилия за оказване на натиск върху висши служители от руската администрация, замесени в опита за убийство на Алексей Навални.

Десетки държави, сред които Франция, САЩ и Канада, критикуваха Русия за отношението към 45-годишния Навални и репресиите срещу привържениците му.

Хареса ли ви публикацията?

Натиснете на звезда за да ни оцените!

Средна оценка / 5. Брой гласували:

Все още няма добавен рейтинг.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *