Контакти

Гр. София, п.к 1618 Район Витоша, ул. Околовръстен път Номер 3
Гр. Варна, п.к 9000, Център, ул. Котел 10

Свържете се с нас

Семейство Маккарти управлява кръчмата Tara Na Rí близо до ирландския град Наван от десет години.

Поради коронавирусната пандемия от месеци там не идват клиенти. Но предприемчивото семейство на собственика Джеймс Маккарти вече приема различни гости. В момента кръчмата, превърната във ветеринарна лечебница, е обитавана от три лебеда, мишелов и лисица.

И е обявена за първата клиника за диви животни в страната. През последните месеци, според ирландските медии, е създадено отделение за интензивно лечение за болни и ранени диви животни, съобщава АФП.

„Ще се грижим за представители на цялата местна ирландска дива природа тук. Това може да означава да се лекува от малка мишка до тюлен, язовец или лебед “, каза мениджърът на клиниката Дан Донохер пред ирландската телевизия RTE.

В момента там се подготвят за най-тежкия период на годината – очакват през пролетта да им бъдат доведени много осиротели животни. „Ще вземем много малки бебета – птици и лисици, които ще ни занимават шест месеца“, каза Донохер.

Семейство Маккарти са ентусиазирани от новата ветеринарна клиника в техните помещения. Когато обичайният живот в кръчмата изчезна на 13март миналата година поради пандемията, настъпи празнота, казва Джеймс Маккарти. Отне известно време, за да се запълни тази празнота отново – със съвсем други гости.

Хареса ли ви публикацията?

Натиснете на звезда за да ни оцените!

Средна оценка / 5. Брой гласували:

Все още няма добавен рейтинг.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *