Контакти

Гр. София, п.к 1618 Район Витоша, ул. Околовръстен път Номер 3
Гр. Варна, п.к 9000, Център, ул. Котел 10

Свържете се с нас

Истинският проблем е, че не можем да установим истината.

Това заяви социалният антрополог Харалан Александров в ефира на NOVA по повод скандала със Светослав Илчовски.

“Не можем да разграничим обвинянията от фактите. Тук се появява въпросът за валидността на този разказ. Не вярваме на никого. Основанието на това е радикализацията и политизацията на общественото мнение”, каза още той.

Според другия гост в студиото, журналистът Иван Гарелов, е много вероятно цялата работа да се замотае типично по български и след няколко дни да си намерим друга тема.

Не можах да се ориентирам има ли нещо, което ще се разследва конкретно, добави Гарелов. И се съгласи, че няма доверие към прокуратурата, която обяви, че вече разследва.

Външният фактор – ЕС, се явява много важен фактор – в лицето на европейския главен прокурор Лаура Кьовеши, съгласиха се един с друг Гарелов и  Александров.

Гарелов смята, че не било трудно да се провери казаното от Светослав Илчовски и Иван Ангелов от “някой журналист”, ако имало редакция зад него. Но когато го попитаха кое точно, Гарелов отвърна, че не е чак такъв експерт и почна да обяснява за доказване коя е “Мата Хари” и за записа с издевателството в затвора, без да уточни как точно журналист ще докаже това, ако не разполага със записа или с оригиналните записи от охранителните камери при спалнята на Борисов на съответните дати, за когато се казва, че са правени снимките и видеата – през 2017 и 2019 година.

Има си процедура по установяване на такива обвинения, но доколкото досега са голословни, хората ги интерпретират според нагласите си, каза социалният антрополог Харалан Александров, който се опасява, че има невъзможност да се установи обективната истина заради това, че живеем в ситуация на постистина.

“Това беше един много сериозен трус за ГЕРБ”, каза още Гарелов.

Рискуваме много да се компроментираме като държава, ако тръгнем по път “дайте да разчистваме”, без доказателства. Гарелов предупреди и, че имало “леки заявки” от ГЕРБ да бойкотират предсрочните избори. Иван Гарелов е сигурен и, че Слави Трифонов няма да е премиер, защото за него телевизията е пред политиката.

Хареса ли ви публикацията?

Натиснете на звезда за да ни оцените!

Средна оценка / 5. Брой гласували:

Все още няма добавен рейтинг.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *