Контакти

Гр. София, п.к 1618 Район Витоша, ул. Околовръстен път Номер 3
Гр. Варна, п.к 9000, Център, ул. Котел 10

Свържете се с нас

Закъснялата пратка с ваксини на AstraZeneca доведе до опашка от личнопрактикуващи лекари пред столичната РЗИ. Очакваните утре доставки на Pfizer пък вероятно ще отидат директно за ваксинирането на членовете на Централната и Районните избирателни комисии. Общо за два дни се очакват над 70 000 дози ваксини. За кого обаче ще стигнат те?

Новите дози от ваксината на AstraZeneca ще бъдат разпределeни в 28-те регионални здравни инспекции, половината от тях ще бъдат дадени на личните лекари, а останалите на ваксинационните центрове, съобщи Bulgaria ON AIR.

“Прави се разпределение от МЗ в зависимост от населението за съответната област, както и участниците, които са включени в съответните фази”, коментира директорът на “Изпълнителната агенция по лекарствата” маг.-фарм. Богдан Кирилов.

Заради забавената доставка на Оксфордската ваксина, бяха преустановени и т.нар. “зелени коридори” за имунизация.  На посещение в спешния център “Пирогов” премиерът Борисов настоя “зелените коридори” да бъдат върнати възможно най-скоро.

“Там, където чакат, ги пуснете, ако има чакащи на “Пирогов” и ВМА, ги пуснете, пуснете “зеления коридор” да минат днеска хората”, заръча Борисов.

“Искаме да преценим дали е възможно да пуснем “зелени коридори”, или не, днес до обяд ще вземем това решение, защото на различните области по различен начин вървят фазите”, отговори здравният министър проф. Костадин Ангелов.

Малко по-късно днес стана ясно, че “зелените коридори” за ваксиниране се възстановяват.

Хареса ли ви публикацията?

Натиснете на звезда за да ни оцените!

Средна оценка / 5. Брой гласували:

Все още няма добавен рейтинг.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *