Контакти

Гр. София, п.к 1618 Район Витоша, ул. Околовръстен път Номер 3
Гр. Варна, п.к 9000, Център, ул. Котел 10

Свържете се с нас

Снимка: АМ

Митничари задържаха 18 697 контрабандни дрехи при проверка на ГКПП “Дунав мост Видин-Калафат”, съобщи Агенция “Митници”. Случаят е от 17 февруари. Върху полуремаркето била поставена турска митническа пломба. Шофьорът представил документи, в които било отразено превозване на строителни материали, предава news.bg.

Мъжът обяснил, че не присъствал на товаренето на стоката и получил документите от турската фирма – изпращач. При проверка митничарите установили, че под брезента на ремаркето, по дължината на каросерията – от пода до тавана, са изградени стени от изолационни пана.

Зад тях, наред със строителни материали, били открити множество кашони без обозначителни знаци с обувки, чанти, дрехи, в това число якета, спортни екипи, тениски, бельо, детски стоки и други. Всички те били щамповани с фигуративни изображения и надписи на известни търговски марки. Общото количество на иззетите артикули е 18 697 броя. Стоките не са били декларирани, нито са били описани в документите за превоз. По първоначални данни стоката била предназначена от Турция към потребителите в Европейския съюз – Германия и Франция.

Разследването по случая продължава.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *