Контакти

Гр. София, п.к 1618 Район Витоша, ул. Околовръстен път Номер 3
Гр. Варна, п.к 9000, Център, ул. Котел 10

Свържете се с нас

Причината за алергични реакции към ваксините срещу коронавирус е използваният стабилизатор полиетилен гликол, това сподели в ефира на БТВ инфекционистът д-р Трифон Вълков, лекар в столичната Инфекциозна болница. Той коментира, че РНК данните, които се намират във ваксините на „Пфайзер“ и „Бионтех“ трябва да бъдат доставени до клетките ни, което става именно с обвивка от този стабилизатор, който може да бъде открит в съвременната козметика.

„Ако трябва да сравним с други ваксини, всички се притесняват, че вътре има живак като стабилизатор. В една консерва риба тон има същото количество живак“, заяви Вълков по повод конспирациите срещу ваксините.

„Ваксината цели да постигне два ефекта – да не се стигне до заразяване, а ако се стигне до такова, ние да станем безсимптомни носители“, коментира още той. Вълков е категоричен, че почти няма ваксина, която напълно да е елиминирала носителството.

В същото време при достигането на колективен имунитет с ваксини и преболедуване, тогава няма да има значение дали някой е безсимптомен носител, или не, тъй като цялостно обществото ще остане невъзприемчиво.

Хареса ли ви публикацията?

Натиснете на звезда за да ни оцените!

Средна оценка / 5. Брой гласували:

Все още няма добавен рейтинг.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *