Контакти

Гр. София, п.к 1618 Район Витоша, ул. Околовръстен път Номер 3
Гр. Варна, п.к 9000, Център, ул. Котел 10

Свържете се с нас

Подсъдимият Ветко Арабаджиев ще бъде водач на кандидатски листи от коалиция Движение заедно за промяната в Пловдив област и Пазарджик, предават от lupa.bg.

Регистрацията на Арабаджиев няма да бъде формална , той ще участва в кампанията с изяви.

Припомняме, че и съпругата му Маринела Арабаджиева, вчера последва примера на обвиняемия бизнесмен Миню Стайков и се кандидатира за депутат. Тя ще се яви на изборите от Втори бургаски многомандатен район като пета в листата на Движение Заедно за промяната.

Маринела Арабаджиева заедно със съпруга си Ветко Арабаджиев е обвиняема за участие в организирана престъпна група за данъчни измами и пране на пари.

Двамата бяха пуснати под домашен арест след като излежаха повече от година в ареста. В момента на регистрацията на листата Арабаджиева е била с електронна гривна за проследяване. 

Няма проблем да се кандидатира, тъй като няма влязла в сила присъда и не е под запрещение. Кандидатурата й като депутат я брани от задържане и повдигане на ново обвинение по време на предизборната кампания до окончателното обявяване на резултатите, коментира вчера по този повод  председателят на РИК-Бургас адв. Михаил Хаджиянев. Със същия мотив избирателната комисия вече пусна за участие в изборите бизнесмена Миню Стайков, който също е обвиняем по дело, което се гледа в Специализирания наказателен съд.

Хареса ли ви публикацията?

Натиснете на звезда за да ни оцените!

Средна оценка / 5. Брой гласували:

Все още няма добавен рейтинг.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *