Контакти

Гр. София, п.к 1618 Район Витоша, ул. Околовръстен път Номер 3
Гр. Варна, п.к 9000, Център, ул. Котел 10

Свържете се с нас

Снимка: New York Post

17-годишният Кайл Ритънхаус, обвинен в убийството на двама протестиращи и раняването на трети в Кеноша, Уисконсин, бе освободен в петък следобед от затвора в окръг Кеноша, след като неговият адвокат внесе гаранцията от 2 милиона долара, съобщиха служителите на шерифа пред Milwaukee Journal Sentinel, цитирани от USA Today News.

17-годишният Ритънхаус е обвинена в убийство от стрелбата на 25 август по време на гражданските вълнения, последвали полицейската стрелба два дни по-рано.

Ритънхаус е обвинен в убийството на Джоузеф Розенбаум (36 г.) и Антъни Хубер (26 г.) и раняване на Гайдж Гросройц (22 г.). Адвокатите му казват, че е действал при самозащита.

Той се предаде на полицията в родния си град Антиохия, Илинойс, на следващата сутрин и беше задържан в център за задържане на непълнолетни, докато оспорва екстрадицията му в Уисконсин.

Той загуби това дело и бе транспортиран до Кеноша на 30 октомври.

Адвокатът на Ритънхаус Джон Пиърс от Лос Анджелис и майка му Уенди Ритънхаус наскоро направиха изяви в медиите, за да търсят дарения за парична гаранция. 2 милиона долара са събрани от привърженици в цялата страна.

На 2. ноември съдебен комисар, който определи гаранцията от 2 милиона долара, заяви, че я смята Ритънхаус за риск, тъй като е изправен пред задължителен доживотен затвор, ако бъде осъден за умишлено убийство от първа степен и защото може да има помощ от хиляди поддръжници около нация, която гледа на делото му като на кауза цебрер.

Защитникът Марк Ричардс твърди, че гаранцията от 750 000 долара е повече от достатъчна, като се има предвид липсата на съдимост на Rittenhouse, семейството в общността и “огромното” искане за самозащита.

В интервю за радиостанция в Чикаго на 10 ноември Пиърс заяви, че е „смешно“ да се смята клиентът му за риск и че продължаващите молби за дарения чрез социални медии ги поставят в рамките на „няколко хиляди долара“ от публикуваната гаранцията и че освобождаването на клиента му е „предстоящо“.

Пиърс каза, че Ритънхаус е получавал смъртни заплахи и че семейството му се е преместило от апартамента им в Антиохия.

Ритънхаус, носещ пушка AR-15, беше сред няколко групи въоръжени мъже, които се спуснаха върху Кеноша по време на продължаващи протести заради стрелбата по Блейк, която се превърна в палеж и грабеж.

Хареса ли ви публикацията?

Натиснете на звезда за да ни оцените!

Средна оценка / 5. Брой гласували:

Все още няма добавен рейтинг.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *