Контакти

Гр. София, п.к 1618 Район Витоша, ул. Околовръстен път Номер 3
Гр. Варна, п.к 9000, Център, ул. Котел 10

Свържете се с нас

Вицепрезидентът на САЩ Камала Харис пристигна снощи в Мексико, за да разговаря с президента Андрес Мануел Лопес Обрадор по въпроса за нелегалната имиграция, предаде АФП, цитирана от Novini.bg.

Харис пристигна от Гватемала, която бе първата спирка от нейната първа обиколка в чужбина, откакто встъпи в длъжност през януари. Срещата ѝ с мексиканския държавен глава е предвидена тази сутрин.

“Споделяме общо мнение, че трябва да бъдат подпомагани страните от Централна Америка, че трябват инвестиции, за да има развитие, работни места в Гватемала, Салвадор, Хондурас, и сме готови да помагаме”, каза вчера на сутрешния си брифинг Лопес Обрадор. “Ще имаме работна среща, ще присъстваме при подписването на споразумение за миграцията и развитието”, добави той.

Обиколката на вицепрезидента, натоварена с проблема за нелегалната имиграция, се вписва в рамките на обещанието на президента демократ Джо Байдън за “по-хуманна” миграционна политика на САЩ от тази на предшественика му Доналд Тръмп.

Броят на мигрантите без документи, спрени на границата между Мексико и САЩ, стигна през април връхната си точка от 15 години насам. Сред тези над 178 600 мигранти, включително непълнолетни, пристигнали сами, 82 на сто идваха от Мексико и от “северния триъгълник” в Централна Америка – Гватемала, Хондурас и Салвадор.

Хареса ли ви публикацията?

Натиснете на звезда за да ни оцените!

Средна оценка / 5. Брой гласували:

Все още няма добавен рейтинг.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *