Контакти

Гр. София, п.к 1618 Район Витоша, ул. Околовръстен път Номер 3
Гр. Варна, п.к 9000, Център, ул. Котел 10

Свържете се с нас

България няма да промени позицията си към Скопие след изборите. Това заяви военният министър Красимир Каракачанов пред Bulgaria ON AIR, цитиран от news.bg.

Коментарът му е по повод очакванията на премиера Зоран Заев и други висши политици от Северна Македония спорът със София да се реши в края на март, след парламентарните избори у нас.

“Каквато и да е политическата конфигурация в България след изборите, дали правителството ще бъде доминирано от ГЕРБ или от БСП, дали ВМРО ще участва в управлението, или не, убеден съм, че няма да има българска партия, която ще предаде българските национални интереси“, смята той.

“И това е глупостта в Скопие. Те смятат, че може с хитринки, с външен натиск върху България, да продължават да водят тази антибългарска политика, която водят от десетилетия, вместо да седнат честно, почтено, нормално, да водят един нормален диалог, а не диалог на надлъгване и опити за надхитряване”, коментира Каракачанов още.

По думите му Скопие няма как да ни “надхитри”, защото “те чукат на вратата на ЕС, а ние трябва да я отворим”.

Няма как да ни излъжат. Те могат да изберат да хитруват и да имитират дейност още 20 години или може в рамките на половин година, или на една-две години да седнем и решим тези спорни въпроси“, заяви вицепремиерът пред телевизията.

Цялото интервю можете да гледате в предаването “Брюксел 1” по Bulgaria ON AIR от 17:30 часа.

Хареса ли ви публикацията?

Натиснете на звезда за да ни оцените!

Средна оценка / 5. Брой гласували:

Все още няма добавен рейтинг.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *