Контакти

Гр. София, п.к 1618 Район Витоша, ул. Околовръстен път Номер 3
Гр. Варна, п.к 9000, Център, ул. Котел 10

Свържете се с нас

Комисията за защита на потребителите извърши над 200 проверки в големите търговски центрове, за да установи дали има опит за заблуда на потребителите и  откри 17 нарушения. Това заяви председателят на КЗП Димитър Маргаритов в ефира на БНТ. 

По думите му онлайн търговията създава предпостави и рискове за измамни схеми. В условия на пандемия възникват и нови пазарни ниши за онлайн търговията.

“Наблюдаваме и големи проблеми, свързани с опити за продажба на лекарства в интернет, за продажба на различен тип продукти със съмнителен произход, които се представят като вършещи чудесна работа за лечението на COVID-19“, обясни той.
Според него това може да бъде контролирано с  по-интензивно трансгранично общуване между съответните органи в държавите по света. В България функционира Европейски потребителски център към КЗП и това създава условия за добри контакти с държавите членки от Европейския съюз (ЕС)

“Има категорична забрана за продажба в интернет на лекарства, които се отпускат по лекарско предписание. Съгласно действащата нормативна уредба могат да се закупят само такива, които се отпускат без лекарско предписание и хранителните добавки, обонщи Маргаритов като подчерта, че свободната продажба на ваксини към момента е невъзможна.

Хареса ли ви публикацията?

Натиснете на звезда за да ни оцените!

Средна оценка / 5. Брой гласували:

Все още няма добавен рейтинг.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *