Контакти

Гр. София, п.к 1618 Район Витоша, ул. Околовръстен път Номер 3
Гр. Варна, п.к 9000, Център, ул. Котел 10

Свържете се с нас

След бурни дебати и скандали депутатите приеха решение, с което задължават премиера в оставка Бойко Борисов да представи пред парламента Националният план за възстановяване и устойчивост и да участва в обсъждането на 21 април, предават от dnes.bg.

135 от БСП, ДПС, “Демократична България”, “Има такъв народ” и “Изправи се! Мутри вън!” гласуваха „за“.

Против бяха само депутатите от ГЕРБ.

Предложението за задължителното явяване на Борисов дойде от Мая Манолова от ИМВ, след като вчера премиерът в оставка  излезе в отпуск и не участва в днешното заседание на НС, въпреки че беше извикан именно заради плана за възстановяване.

По време на дебата в пленарната зала се чуха доста обиди и лични нападки.

“Джипко-бибитков днес не дойде за пореден път- прекрасно е, че е ваш лидер, благодаря ви за това удоволствие“,каза  председателят на ПГ на “Има такъв народ” Тошко Йорданов.

“Страхливецът Борисов днес не дойде за пореден път. Шофьорчето Борисов днес не дойде за пореден път.
Джипко-бибитков днес не дойде за пореден път”, нападна той.

По време на изказването му заради тези думи депутатите от ГЕРБ – СДС тропаха по банките.

“Преди да се разтропате, ще ви цитирам думи на човек, който стои сред вас, това са негови думи, така че си го изслушайте , а след това тропайте. Тома Биков: “Борисов не е диктатор, той е карикатура на диктатор. Второто е не по-малко вредно от първото”, каза Тошко Йорданов.

В лично обяснение Тома Биков обвини “Има такъв народ”, че са написали една лъжа в програмата си – тази, че ще бъде въведено мажоритарно гласуване.

“Първо, се радвам, че на г-н Йорданов са му разрешили да се изкаже и днес и са свалили забраната. Ако ще си четем кой какво е писал и говорили, писали сме доста неща всички. Вие като сценарист на едно от популярните шоута, ще написали доста неща. Написали сте доста статуси на вашия лидер .Един от тях твърди, че няма епидемия от коронавирус. Това е в границите на лакардиите, които сте свикнали да произвеждате на килограм “, каза Биков.

“Преди само няколко дни буквално, преди само няколко седмици, твърдяха, че единствената ви кауза са да въведете мажоритарни избори в два тура. Днес това не е така. Вие излъгахте. Вашата партия подведе 500 хил. български граждани с тази теза. Ние сме готови да изработим и внесем и ще внесем още другата седмица. Вие сте написал една лъжа във вашата програма и тази лъжа ще бъде наказана. Нека има бързи изобри и ще видите колко гласа ще вземете”, посочи още Биков.

Хареса ли ви публикацията?

Натиснете на звезда за да ни оцените!

Средна оценка / 5. Брой гласували:

Все още няма добавен рейтинг.

1 Коментар

  • Уволнен от ГЕРБ, 16 април, 18:49 @ 18:49 Отговори

    Сега бившият НОЩ ще го карантиниране! Ха ха! Хитрецът от Банкя знае защо!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *