Контакти

Гр. София, п.к 1618 Район Витоша, ул. Околовръстен път Номер 3
Гр. Варна, п.к 9000, Център, ул. Котел 10

Свържете се с нас

Бивш съветник на Консервативната партия отправи нападки към американския президент Джо Байдън, че се меси в британската политика и се опитва да поучава британците, предаде БНР. Алекс Дийн направи този коментар по „Таймс Радио“ по повод на призива на Байдън Великобритания да се откаже от съкращаването на чуждестранната помощ.

В понеделник повече от 10 депутати от американската Демократическа партия изпратиха писмо до президента Джо Байдън да окаже натиск върху британското правителство да не намалява помощите си за чужбина.

Въпросът с чуждестранната помощ е изключително чувствителен на Острова и правителството на Борис Джонсън бе изправено пред бунт в Камарата на общините, където депутати от Консервативната партия бяха предложили поправка към законопроекта, така че задължи правителството от началото на годината да възстанови първоначалното обещаните за даване 0,7/% от брутния вътрешен продукт като чуждестранна помощ.

Председателят на Камарата на общините сър Линдси Хойл обаче не допусна обсъждане на поправката, но обеща на бунтарите да посредничи правителството да се съгласи на дебат по  въпроса.

Алекс Дийн обаче бе изключително разгневен от факта, че американският президент Джо Байдън се кани да повдигне въпроса за международната помощ при посещението му във Великобритания в рамките на срещата на Г-7.

Хареса ли ви публикацията?

Натиснете на звезда за да ни оцените!

Средна оценка / 5. Брой гласували:

Все още няма добавен рейтинг.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *