Контакти

Гр. София, п.к 1618 Район Витоша, ул. Околовръстен път Номер 3
Гр. Варна, п.к 9000, Център, ул. Котел 10

Свържете се с нас

Всички пораснахме с клиповете на “Кварталната батка” и “Ала-Бала”. Те са отражение на всичко типично по байганьовски. Образът на “Кварталната батка” има за цел да осмее манталитета на нашата нация и да покаже какво е ежедневието на средностатистическия комплексиран българин.

През годините се наслаждавахме на разнообразно съдържание в канала на “Ала-Бала” – “Кварталната батка”, “Истории от мах’лата”, “Вход Гъ”, “Пияници”, много други скечове с различни теми и най-новата продукция “Съквартиранти”. Целта на тези видеа е да забавлява аудиторията и да подарява усмивки.

Амбициозният проект “Съквартиранти” на популярните и обичани герои от „Ала-Бала” вече е факт. Официални медийни партньори на проекта са Trendy News и Just Pablo.

Днес ще ви запознаем отблизо с човека, който стои зад образа на “Кварталната батка”. Теодор Цонов, каквото е името му, е различен от персонажа си. Каква е личността, криеща се зад безпардонния сценичен герой , прочетете в интервюто му пред Елизабет Астарджиева от Trendy news:

– Здравей! Благодарим ти много, че се съгласи да дадеш интервю за Trendy news. Хората те свързват с образа на “Кварталната батка”, който е типичен Бай Ганьо – вулгарен, пресметлив, неуважителен към жените. Какъв е Теодор, човекът, който се крие зад ролята?

– Здравейте, благодаря, за мен е чест. Теодор е една добра, топла и ранима душа. Човек, който много държи на другите, уважителен е към жени, родители, близки, приятели, познати. Към всички, които обичам и на които държа. Теодор не е пресметлив, а широка душа. Ако имам 5 лева, бих ги изхарчил с близките си. Много весел и избухлив. Една зодия Овен, която не спира да гони нови върхове.

– Споменявайки твоето семейство, какъв си по отношение на тях?

– Не обичам много да говоря за семейството си, но ще споделя, че имам дъщеря. Момиченце, което живот и здраве през месец юни месец ще навърши 10 години. Тя е едно прекрасно и щуро дете. Мисля, че е артистична, като баща си. Отношението ми към жените не е като на “Кварталната батка”.

– Ти какъв беше като дете и как се промени през годините?

– Теодор продължава да бъде едно дете. С колегите сме същата стара детска компания, която сме били в миналото. Правим детски дивотии и мечтаем като деца. Не искаме да се променяме, това е истината. Като малки тримата бяхме пълни отличници, завършихме с отличен 4,80.

– Какъв смяташ, че е примерът, който ти и твоят екип давате на младото поколение, което ви следи и гледа с интерес видеата ви?

– Ако говорим за “Батката”, “Бинокълът” и “Тромпетът”, примерът, който даваме, е да не правят точно така. Нашата цел е да осмеем този тип хора, кварталните мъже, държанието им и отношението към заобикалящото ги. Смятам, че другите неща са нормални битовизми, които се случват във всяко едно семейство.

– Надявам се, че посланието ви стига по правилен начин до аудиторията и тя разбира какво искате да предадете с тези образи. Ти си човек с чувство за хумор, по какъв начин това ти помага в живота?

– Не знам колко ни помага, за мен и колегите, които искам да отбележа, че освен такива, са ми и приятели, ние сме като братя, хуморът вече 20 години е част от ежедневието ни и е не просто помощ, а начин на живот. Да видиш детска усмивка или случайно срещнат, който да припознае образа от любимите си клипове, това е безценно.

– Смяташ ли, че днешните интернет звезди са готови на всичко за популярност? При теб така ли е?

– Първо, аз и колегите никога не сме се възприемали като звезди. Предполагам така ще бъде до края. Аз съм на мнение, че в момента хората са полудели и са готови на абсолютно всичко, за да станат популярни. Попадам на страшни нелепости и простотии, с които опитват да изпъкнат и да се качат нагоре по стълбицата на интернет пространството.

– Във видеото с Алпер Чочев реагирате на ваши стари проекти и аудиторията успява да проследи процеса на развитие на канала, “Кварталната батка” и екипа. Ще те върна в началото. Спомняш ли си момента, в който разбра, че имаш таланта да разсмиваш хората?

– Всъщност, може би сме остарели вече. От много години сме заедно с екипа. Винаги сме били душата на компанията, дори поотделно. Когато сме се събирали тримата в голяма компания, е ставала една голяма експлозия. Може би наистина манията към това да пресъздаваме смешни ситуации, вицове, случки, ни подсказа и ни хвърли в тази насока да се занимаваме с това.

– Очевидно си човек, който се старае да гледа на нещата от позитивната страна. Затормозяваш ли се с това да четеш хейтърски коментари и да им отговаряш? Какво е мнението ти за тези хора?

– Мнението на колектива е, че обичаме нашите хейтъри. Държим ги изкъсо. В самото началото имаше една група от хейтъри, които в момента са ни фенове. След това пуснахме кастинг за хейтъри, сега има нови. Ако се чуем след една година, ще ти кажа, че и те са ни станали фенове. Обичаме ги, хейтърите са 35% от хората, които ни качват нагоре. Пращаме им целувки.

– Някога минавала ли ти е през главата мисълта да смениш жанра на видеата, които създавате?

– Със сериала “Съквартиранти” малко бягаме от това, което сме правили до момента. Експериментален проект е и се надяваме хората да го харесват и одобряват. Мислим, че така бихме могли да докоснем друга част от обществото. С две думи – простотията ни влече.

– За частта от аудиторията на Trendy news, която не е запозната със сериала “Съквартиранти”, би ли разказал малко повече за съдържанието му?

– “Съквартиранти” е един ситком, направен на принципа на “Приятели”, “Двама мъже и половина”, “Женени с деца”. Разказва се за двама другари, които живеят в една квартира. Техният хазяйн по стечение на обстоятелствата се озовава без средства и имоти, защото при развод са взети от жена му. Той става третият съквартирант и започва борба за плащане на наема и оцеляване. Сблъскват се с пандемията и липсата на работа. Всеки персонаж е коренно различен от другия. Финалът ще бъде не комичен, не трагикомичен, не тъжен. Ще видите какво ще се случи.

– Досегашните ви проекти не са били с такъв мащаб, какъвто е този на един сериал. Сблъсквайки се с това, кое беше най-трудното от всичко?

– Преди време бяхме снимали един доста голям клип, за него вкарахме доста хора, машини, статисти. Въпреки това, “Съквартианти” е най-големият проект, с който сме се захващали. Всичко беше трудно. Самата организация изисква много време, внимание, ресурси. Не пренебрегвам нито едно перо – сценарий, екип, локации. Дадохме всичко от себе си, нищо не беше лесно.

– Ако погледнеш общия фон и всичкото творчество, което сте снимали, можеш ли да определиш кой проект ти е най-любим от всички?

– Това е крайно трудно, защото го разглеждам така – представи си, че имаш семейство с 6 деца и трябва да посочиш кое обичаш най-много. Ние харесваме всеки един проект, с който сме се захващали. Може би момчетата имат любим, аз лично ги обичам всички. За всеки един сме хвърлили много усилия и пот и се надяваме хората да ни подкрепят. Ние правим всичко за техните усмивки и това да ни обичат.

– Предполагам с такъв екип никога не е скучно по време на снимки. Би ли разказал някоя отличителна история от снимачната площадка?

Не би ни стигнало времето, ако почна да разказвам. Много емблематична историята – когато снимахме в една порутена къща видеото “Истории от Махлата – Изгорелите”. Най-смешно беше, че човекът, който ни пусна в дома си, за да снимаме, започна да обяснява как трябва да сложи дограма, а поглеждайки нагоре, нямаше дори таван. Имаше и други перипетии, например, че ни бяха нужни 20 минути да се изчистим от бълхи. Не трябваше да се подпираме на стените, защото можеха да паднат. Чуден ден, чудни моменти.

Има още една култова случка. Снимахме рекламно видео за едно заведение и трябваше да вкараме колегата Стоянов в едно голямо воденично колело, което въртеше водата. Първо, беше пребледнял от страх, второ, като го вкарахме и започнахме да го въртим, той крещеше да го изкараме оттам.

Спомням си когато участвахме в “Семейни войни”. Част от нашия отбор беше Алекс Петканова и бяхме облечени в образи на цигани. Тя си беше оставила дамската чанта в краката си. Тодор Тодоров – режисьорът ни, зарита чантата, защото помисли, че е на колегата Миро, който беше облечен като циганка. Така я зарита, че й разпиля нещата. Тодор се опита дори да му вдигне скандал какво търси чантата там. Не мога да опиша Алекс колко неудобно се почувства.

– Ти, като всеки един човек, се стараеш да прогресираш, да измисляш нови идеи. Какви са твоите планове за развитие?

– Бъдещите ми творчески планове са да продължаваме с именно такива подобни проекти като “Съквартиранти”. Да се разходим из други жанрове, да опитаме да направим един по-просташки вариант, да видим как ще реагира публиката. Всъщност, искаме да продължаваме години наред да виждаме усмивките на хората.

– Благодаря ти за интервюто за Trendy news. Целият екип ти пожелава много бъдещи успехи!

– И аз ви благодаря. Пращам прегръдки и целувки на екипа, както и на вашата аудитория. Надяваме се дълги години ние и вие да съществуваме и да вървим ръка за ръка. Поздрави!

Хареса ли ви публикацията?

Натиснете на звезда за да ни оцените!

Средна оценка / 5. Брой гласували:

Все още няма добавен рейтинг.

1 Коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *