Контакти

Гр. София, п.к 1618 Район Витоша, ул. Околовръстен път Номер 3
Гр. Варна, п.к 9000, Център, ул. Котел 10

Свържете се с нас

Ако сте фенове на свежия български рап, то определено знаете кой е EMIL TRF. В последните години придоби голяма популярност и почти няма песен, която да не е станала хит у нас. Колаборациите му с V:RGO са звучали по радиа, телевизии и клубове с месеци, като най-популярните им песни са “Anaconda”, “Hasta mañana”, “Mamuli” и “Не си готов”, където участие взима и обичаната изпълнителка Мария Илиева.

Той е работлив. Той е упорит. Той е талантлив. Той е способен да излиза от зоната си на комфорт. Какъв още е Emil TRF, прочетете в интервюто му с Елизабет Астарджиева пред TRENDY NEWS:

– Здравей, Емо! Благодаря ти, че се съгласи да дадеш интервю за нашата медия. Как си?

– И аз благодаря много за поканата, за мен е чест. Чудесно се чувствам, лятото идва и това ме мотивира много.

– Ще започна с поздравления за проекта “Reggaeton”, който със своето латино звучене размаза всички класации. Как се вдъхновяваш за музиката, която правиш?

– Благодаря ти. Всъщност, почти всички класации. Някои радиа и телевизии все още не ни искат, но не ни и трябват. Обикновено вдъхновението за песните идва от инструментала. Ако го чуя и мога да си представя филм на него, значи е топ. Често когато пиша текст към някое парче, в главата ми се появява и видеото към него.

– Преди години срещахме името ти основно в колаборации с V:RGO. През 2018 година двамата бяхте буквално на върха. Би ли разказал малко повече за отношенията ви и времената на възход в кариерите ви?

– Бих могъл да кажа, че 2018 беше най-яката година в живота ми. Когато започнахме, аз нямах никаква популярност, единствено знаех как се правят песни, как работи техниката. Тогава той направи един жест за мен, който никога няма да забравя. По онова време работех в ресторант за по 20 лв. на ден и правех някакви песнички, като също така правеx Mixing и Mastering на траковете на V:RGO. При първото участие, на което го поканиха, ме извика с него и дори си сподели хонорара с мен. След това ми каза, че докато се занимава с музика, няма да направи участие без мен. Това ме мотивира адски много да правя нещата още по-добре. Започнахме да ходим заедно по участия. Всички знаеха, че това са на V:RGO участията и никой не говореше за мен. Случвало се е дори клубовете да не слагат името ми на плакатите, след което той лично им е звънял, за да каже, че няма да отиде, ако не сложат и мен. Той буквално ме буташе нагоре.

– Страхотно е, че в случая V:RGO е бил до теб и ти е подал ръка. Новото парче с него и Garjoka вече е факт. Как се случи така, че решихте да направите общ проект заедно?

– Garjoka е висшата лига, на всеки ред книга. Много го уважавам. Още от ученическите години всички сме го слушали. Жалко е, че в България има място само за комерсиална музика и артисти от този тип остават буквално на улицата. След като му изпратих инструментала на “Дрогирани”, на следващия ден ми върна готова песен, която звучеше като страшен хит. На някои хора това им отнема седмици. Благодаря на малкия му брат, Лил Гарджо, че ни свърза с него.

Снимка: emiltrf (Instagram)

– Песента определено има отзвук и се катери стремглаво в Youtube Trending-a. Има ли някакво скрито послание в текста на “Дрогирани”?

– Честно казано, понеже аз чета коментарите под песните си и ми е интересно хората какво мислят, всички го приемат по различен начин. Дрогата може да бъде много неща – човек, музика, спорт, наркотици също. В текстовете ни ясно пеем, че вече не се занимаваме с глупости, който както иска да го разбира. Важна е музиката в крайна сметка. Разделям музиката на такава, каквато те кефи и такава, каквото не те кефи. 

– Страхотен отговор. Спомена, че дрогата може да бъде човек. Няма как да не засегнем темата за личния ти живот. Всеки има нужда от капчица любов, при теб така ли е? Имаш ли човек до себе си?

– Имам човек до себе си. Получавам любов и разбиране за всичко. Повече не ми трябва. Тя не е от моите среди, аз така си го пожелах. Хората казват, че когато си пожелаеш нещо, то се сбъдва. При мен винаги се получава. Мога да кажа, че с нея сме пълни противоположности и така постигаме чудесен баланс.

Снимка: emiltrf (Instagram)

– Ти беше един от изпълнителите, който след предизвикателство на обичания Youtuber Алпер Чочев, се впусна в един по-различен жанр от типичния за теб, а именно поп-фолка. Как се почувства в тази сфера?

– Мега добре. Аз съм си селско момче от Велики Преслав. Израснал съм по кръчмите, сред такава музика. Да кажем, че балканското винаги си е било вътре в мен. Да не говорим, че нещата, които различават стиловете като инструментал, са ритъмът и мелодията. Оттам нататък зависи от теб какъв манталитет ще предадеш на трака. Има хубав поп-фолк, има и гаден рап, гледам да ми хареса на мен.

– Наскоро в Instagram профила ти видяхме част от снимките на Mashup-2. Вие издадохте няколко от песните, които да очакваме, а именно “Сандокан”, “Шопската салата” и “За да те забравя”. Какви други стари хитове ще видим?

– Засега ще оставя в тайна кои ще са другите парчета. Само мога да кажа, че са легендарни хитове. Чакам в момента Ванката Тишев и Артимокс да го завършат, това са хората, на които се доверявам на 100%. Надявам се, че ще стане до края на този месец или най-късно началото на следващия.

– Сигурна съм, че ще излезе страхотен летен хит. Да поговорим малко за сериала. С главната си роля в “Goboy” ти показа, че освен успешен музикален изпълнител, си и страхотен актьор. От кого дойде предложението за участието ти там?

– От известно време работя с Influentica. Оттам получих предложението, като в началото бях малко спечен и не бях сигурен дали ще мога да играя някаква роля, тъй като съм доста дървен пред камера. Също така не мога да говоря особено много както другите хора, не мога и да танцувам. Дето се вика, винаги съм се чувствал по-добре в студиото. Изведнъж ми се стовари на главата главната роля в сериала, което беше акция за излизането от комфортната ми зона. Много се надъхах, даже преди да почнем снимките гледах лекции по актьорско майсторство. Пробвах да си набия филма, че съм “Гого”, да му вляза в кожата и да се държа като него, дори и не пред камера. Това беше странно за хората на снимачната площадка, които ме познаваха от преди това, защото знаят, че нямам нищо общо с героя си. Тишев ми помогна страшно много, все пак той има опит със сериалите. Като цяло благодаря на всички от екипа, постоянно отговаряха на въпроси, които ги питах. Честно казано бих продължил да се занимавам с това, освен с музика.

Снимка: emiltrf (Instagram)

– “Гого”, каквото е името на персонажа ти, е срамежливо момче с трудна съдба, което се бори за мечтите си. Той иска да прави музика и с добър помощник върви по пътя, за да сбъдне мечтите си. Ти спомена, че нямаш нищо общо с него, но все пак неща като музиката са общи черти и на двама ви. Намираш ли някакви други прилики между себе си и него?

– Да, може би грешно се изказах, че нямаме нищо общо. По-скоро имаме малко общи неща. Той иска да постигне мечтите си, също като мен, но е по-несигурен. Аз от първия ден вярвам във всеки един трак и се надъхвам сам, а на него му трябва мотивация от други хора, “Боги” например. 

– С такъв млад и свеж екип, какъвто виждаме в епизодите на сериала, вероятно никога не е скучно на снимачната площадка. Спомняш ли си някакъв култов момент, който да разкажеш?

– О, толкова са много, буквално всяка секунда е смях. Всички са големи образи. Най-смешните сцени са когато сме с Филяка и Тишев, имам чувството, че сме тримата глупаци. Любимата ми сцена е в асансьора с Ненчо Балабанов. Спомням си, че тогава му казах, че се притеснявам, защото за пръв път ще играя с актьор от по-високо ниво. Той ме успокои, че ще го направим топ, защото съм добър. Супер много се надъхах, от втория опит успяхме да го заснемем, което се случва доста рядко, дори почти никога. Тогава се почувствах като истински актьор. Благодарен съм за професионализма от негова страна. Много ми се иска “Гого” да направи песен с Emil TRF, но да не издавам какво ще се случи по-напред в епизодите.

– Най-накрая нощните заведения отново отвориха и виждаме, че участията не закъсняват и в твоя график. Кое от всичко ти липсваше най-много по време на локдауна?

– Ако почна да изреждам всичко, няма да ми стигне времето. Чувствам се най-добре, когато сме на участия. През останалото време буквално “празнея”. Липсваше ми енергията на хората, как като отидем на участие и все едно сме приятели с всички в клуба, пием си и ни е готино. Това е малко като да отидеш на частно парти, влизаш вътре и всички са твои хора, как няма да ти е яко. Пътуванията с Митака и афтърите в хотелите са един път. Това ми е 90% от живота, преди участията бях голям депресар. Всичко ми беше гадно, тъпо и криво. Държавата беше гадна, живеех колкото да не умра. Явно от малък съм усещал, че това ще е животът ми.

– Когато чуеш думата “забавление” какво се появява в твоята глава?

– Всичко това. Както и новото ми хоби, което са BMX-овете. През лятото гледам да не играя много игри, защото си падам геймърче и съм малко зарибен. Трябва си и социален живот.

– Ако примерно я нямаше музиката в твоя живот и нещата не се бяха стекли по този начин, с какво щеше да се занимаваш?

– Сигурно щях да стана таксиджия или тираджия. Казвам го абсолютно искрено. Харесват ми тези професии. Караш си по цял ден, слушаш музика, запознаваш се с нови хора, виждаш различни места.

– Представи си, че си супергерой. Каква би била твоята суперсила? Как щеше да бъдеш облечен и какъв щеше да бъде твоят псевдоним?

– Бих се казвал Супер TRF. Щях да мога да летя. Повечето хора биха избрали нещо, което да им носи полза или нещо, свързано с пари. Парите съм ги виждал и не са готини, ако на теб самия не ти е готино. Искам да летя, би било много забавно. Обаче да съм облечен като водолаз. Така си го представям.

– Благодаря ти много за искрените отговори, желая ти много бъдещи лични и професионални успехи!

– И аз благодаря, желая много усмивки и хубави моменти на екипа на TRENDYNEWS, на вашите читатели и също така на моите фенове!

Вижте още интервюта от рубриката “Лично и категорично пред TRENDY” на Елизабет Астарджиева:

Влогърът Алпер Чочев разказа как от обикновено момче от Севлиево се превърна в Интернет сензация!

“Кварталната батка” с разказ за човека зад образа, семейството и новия сериал!

Изпълнителят VessoU за музикалната кариера, спомените от детството и бъдещите планове!

Влогърът Боян Тодоров за онлайн обучението, гаджетата и любовта към музиката

Миската Моника Ланчева за семейството, любовта, добрия пример и живота в пандемията!

Youtube сензацията Мъци за влогърството, любовта и бъдещите професионални планове!

Хареса ли ви публикацията?

Натиснете на звезда за да ни оцените!

Средна оценка / 5. Брой гласували:

Все още няма добавен рейтинг.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *