Контакти

Гр. София, п.к 1618 Район Витоша, ул. Околовръстен път Номер 3
Гр. Варна, п.к 9000, Център, ул. Котел 10

Свържете се с нас

Днес ще ви разкажем историята на едно обикновено момче от малък град, което е последвало мечтите си и е отишло в столицата. Алпер Чочев е водещ на Youtube предавания, в които популярни български личности реагират на кадри от целия си творчески път. Това е нещо, което никой не е правил в България и грабва изключително аудиторията. Новото съдържание в канала му представлява предизвикателства, които звездите изпълняват.

Той е много амбициозен, упорит и талантлив. Повече за пътя към успеха, мечтите, живота на българския хайлайф отблизо и способността да бъдеш добър човек, прочетете в интервюто му пред Елизабет Астарджиева от Trendy news:

Здравей, много ти благодаря, че се съгласи да дадеш интервю за TRENDY NEWS. Първият ми въпрос към теб е относно видеата ти, които напоследък са навсякъде и буквално мрежата гръмна. На какво всъщност ти дължиш този успех?
– Много благодаря за поканата, изключително съм развълнуван. Може би дължа всичко на това, че съм имал много добри приятели през годините, които са “ми давали акъл”. Същевременно, на много труд, вече 4 години работя върху себе си и това да изградя някакво име. Имам принципи на това да бъдеш добър човек, да се грижиш добре за своите приятели.

Рано или късно правиш добри неща. Смятам, че човек трябва да се старае да се отнася подобаващо с всички, в един момент хората се засичат. Със сигурност тези, които са причинили лошо на някого, ще се засекат с него и няма да са в добра позиция. В момента ми помага това, че се разбирам добре с всички, имам приятелски отношения с личности от всякакви сфери – изпълнители, актьори, спортисти и т.н.

Предаването, което сега правя и развивам в Youtube, беше кулминацията на това, което ми отне много години да науча. Образът, който съм изградил, е на обикновено момче от Севлиево, което има мечти за постигане. Хората се припознават в това и ми помагат да осъществявам моите мечти, като ме подкрепят, коментират, лайкват и тн.

Спомена, че си родом от Севлиево. В момента живееш в София. Когато си заминал за големия град, какви са били очакванията и мечтите ти?
– Аз завърших НВУ във Велико Търново. Имах план да стана военен полицай. Експерт по национална сигурност се водя по образование. Никога реално не съм искал да се занимавам с това. Когато открих интернета и театъра, се замечтах да бъда актьор. Реших да зарежа всичко в Севлиево и да отида в София да гоня мечтите си. Никого не познавах.

Дойдох с представата нещо да направя, някъде да се изявя, някой да ми даде някакъв шанс. Около 4 години ми отне въобще нещо да се случи. Спомням си, че имаше един човек, който ме излъга. Даде ми надежда, че ще правя предаване. Той ме ограби, теглих кредит, за да се опитам да направя това нещо, но не се осъществи.

За това е много важно човек да попадне на правилните хора. Могат много лошо да те изиграят, да те прецакат. Когато имаш амбиции, би дал и най-милото си, за да реализираш успех. Като цяло в началото исках да бъда актьор, да се развивам в този бранш. Впоследствие разбрах, че аз не съм най-добрият актьор и може би никога няма да бъда. Смятам, че нещото което ми се отдава и ми харесва да правя, е да бъда водещ. Там искам да се насоча, това искам да развия. Да бъда водещ на някакво яко шоу.

Снимка: chocheev (Instagram)

Как се раждат идеите за твоите Youtube предавания?
– Реално в моето Youtube предаване каня известни гости – успешни спортисти, актьори, певци и т.н. да реагират на старото си “Аз” от преди примерно 10 години, когато тепърва стартират своята кариера – първи интервюта, песни, стъпки в професионалния живот. От там нататък започваме да добавяме, да даваме нещо повече. Например да вкараме някой скеч, предизвикателство, някой да изпее песен. Стараем се максимално всяко едно предаване да бъде различно от предишните. Както и гостите – всеки един е различен и специален. Правим хумор, шоу.

Кое смяташ, че е качеството в теб, което грабва аудиторията?
– Това, че съм истински, естествен, не преигравам, не се продавам за инфлуенсърски реклами, не се надувам. Точно това, че съм готин. С всеки един човек си говорим като приятели. Аз съм си обикновен човек, който мечтае и иска да се развива. Доскоро бях сервитьор в един ресторант и съчетавах двете неща. Всеки, който ме видеше там, още повече се доближаваше до мен, до истинската ми същност. Това още повече засилва връзката между аудиторията и мен.

Следващият ми въпрос е свързан с това, че вече успя да убедиш двама рапъри да сменят жанра с поп-фолк. Какво да очакваме от тук нататък?
– Реално такава музика им се слуша на хората. Просто ги карам да правят такива песни. Не е тайна, че всички слушат поп-фолк и това не е нищо специално. Искам да пропагандирам мнението, че няма жанрове. Има хубава и лоша музика. Смятам, че не трябва да има делене. Всичко е едно.

Трябва да се забавляваме на това, което ни харесва. Изпълнителите в момента искат да експериментират и да пробват нови неща, за да могат да намерят тяхното поприще. Факт е, че много изпълнители от рапа влязоха в чалгата. Не е ново това. От години се случва. Всеки търси и прави това, което е най-добро за него. Някои още нямат смелостта, но въпреки това смятам, че скоро и те ще го направят.

Снимка: chocheev (Instagram)

Смяташ ли, че поп-фолк изпълнителите са по-успешни и защо има такава тенденция у нас?
– Според мен те са по-слушани изпълнители, поради факта, че всеки един от нас е израснал още от малък с този тип музика. Има изключително много поп песни, които не стават хитове. Не се въртят по радиа и телевизии. Голямата аудитория не може да бъде хваната.

С тази смяна на жанра изпълнителите изневеряват ли на себе си или по-скоро го правят, за да опитат нещо ново?
– Никой не изневерява на никого. Всеки трябва да пробва нещо ново в този живот, да експериментира, да намери по-доброто за себе си. Аз съм говорил с много изпълнители, никой не знае рецептата за хит, то просто става.

Няма никакво значение кой жанр е. Има много изпълнители, които са успешни когато правят експерименти. Криско е един от примерите. Той е правил брутални хитове и са били слушани именно защото опитва различни неща цял живот. Друг пример, Весо. Също постоянно опитва да експериментира, за да открие нова формула, нов стил.

Няма нищо по-хубаво от това да излезеш от зоната си на комфорт, защото така се чувстваш жив. Ако правиш само един тип музика и записваш песни, които хората очакват, работата ти става еднообразна. Това не е окей за слушателите. Има тръпка в различното, не знаеш как ще го приеме аудиторията. Точно това е якото.

Когато става дума за български изпълнители, които търсят промяна, можем да посочим твоята близка приятелка Диона. Смяташ ли, че този преход, който наблюдаваме в момента между жанровете в България, е повлиян именно от нея?
– Тя беше смела и дръзко каза “Аз влизам директно в чалгата с брутален кючек”. Същото се случи още преди 20 години с Устата. Всеки е пръв в музиката. Диона получи в началото много хейт, но може би вече никой не се сеща за това. Тя си направи добре нещата, създаде музиката, която иска. Никой не може да я вини за абсолютно нищо.

Ти снима видео с Галена. Тя е мечтата на всеки един влогър. С какво успя да я примамиш и какви са впечатленията ти от нея?
– Впечатленията са ми жестоки, страхотна жена. Една дама, която е постигнала много. За 17 години толкова неща е създала, че хората виждат само успеха, не виждат пътя. Тя няма слаба песен. Спомням си деня, в който й се обадих. Бях много изплашен.

Когато вдигна телефона и чух гласа й, буквално се стъписах. Обясних й концепцията. Когато се съгласи се побърках, знаех, че това нещо ще бъде много гледаемо. Постарах се адски много. Галена твърди, че нещото, с което съм я впечатлил, е че съм бил много мил и подготвен, направил съм всичко възможно тя да се чувства добре. Така правя с абсолютно всички гости, всеки един получава страхотно отношение, защото сам по себе си е специален и дава много.

Аз имам екип от хора. За да бъде перфектно осъществен епизодът с Галена, бях наел фотограф, оператор, асистенти, помощници, локации, монтажисти. Бяха ангажирани 15 човека, за да изглежда видеото добре. Да не говорим за моето разследване за нея. Исках, когато започнем да снимаме, да знам абсолютно всичко, да съм напълно подготвен. Аз се шегувам след предаването с всеки гост. Казвам, че вече като ги канят по интервюта могат да пращат мен, защото им знам историята наизуст.

Снимка: chocheev (Instagram)

Всичкият труд, който си положил за заснемането на този клип, в последствие се е отплатил, защото има голям успех. Ти си снимал със солиден брой популярни личности. Имаше ли човек, който да те изненада или разочарова по време на снимки?
– На този етап абсолютно всички са ме впечатлили. В началото започнах с мои приятели, те повярваха в идеята. С времето всеки един гост ме изненадваше, защото разказваше истории, които никога не съм знаел. Запознах се с много нови хора, които не съм вярвал, че ще срещна. Например 100 кила, Галена.

Аз съм им бил фен толкова години и в един момент се срещнахме. Всеки един артист е имал неговите премеждия, пробеми, дилемата дали да продължи, финансовите трудности. Всяко едно нещо, което те казваха, ме изненадваше. Нещата, които са се случвали на тях, са се случвали и на мен. Тогава си дадох сметка, че трябва да съм търпелив, защото рано или късно ще дойде хубавото. Този период в моя личен живот е сега. Започнах да работя по-продуктивно, хората да ме разпознават, създавам бранд. Когато си име в обществото, ти градиш бранд.

Първо работиш за името си, после то работи за теб. Можеш също така 15 години да работиш за името си и накрая една грешка да ти събори целия имидж. Трябва много да внимаваме. За това не обичам да ходя по заведения и дискотеки, притеснявам се да не се почерпя повече и да не се изложа. Както се вика “Ние от Севлиево пийваме и ни е хубавичко. Готинко ни е да хапнем и да пийнем”.

Каза, че реално в момента правиш това, което ти доставя удоволствие и си в един успешен период от живота ти. Представи си бъдещето. След 10 години къде искаш да бъдеш? Амбициите ти докъде стигат?
– Аз вярвам в силата на мисълта. Всичко, което съм си визуализирал, се е случило. Независимо дали хубаво или лошо. Исках да участвам в кино продукция, снимах се в сериал. Съвсем скоро с Emil TRF направихме Mashup, създадох песен. След 10 години, не знам, каквото има да става, ще стане. Съдбата ни е написана предварително. Дори срещата ни с теб днес, този разговор, който водим, вярвам, че за добро или лошо, е полезен за моя и за твоя творчески път, за това да се развием.

Дали чрез вашата аудитория някой ще ми помогне да осъществя мечтите си или обратното – евентуално ти да постигнеш брутална кариера като журналист. Много важно нещо, което искам да кажа. Страница Just Pablo са ми помогнали да се развия. Когато започнах да правя някакви неща в интернет, създавах миймчета, точно като тях.

Един ден се срещнах точно с този човек, на когото винаги съм се възхищавал. Дойде и ме потупа по рамото, казвайки “Евалата, пич, продължавай все така!” През годините много ме е подкрепял. Искам да благодаря на Just Pablo и Balkans know.

Искам да вмъкна, че ми предстои да скачам с бънджи. Бях предизвикан от Лъчо (Скандау) и Ицака (Павел Колев и Ицака). Принуден съм да го направя. Много ме е страх, не съм си представял, че ще ми се наложи. Не искам да го правя, но това е якото на предаването. Излизам от зоната си на комфорт, както и гостите ми. Също така, очаквайте втори сезон от поредицата “Популярна личност реагира на старото си Аз”.

Изключително много ти благодаря за всичката откровеност и изчерпателност. Дано сбъднеш всички твои мечти. Пожелавам ти всичко най-добро.
– Много благодаря за интервюто, за въпросите, както и за милите думи. Искам да пожелая на всички читатели на TRENDY NEWS да бъдат живи и здрави. Нека не се променят и бъдат винаги себе си. Никой не би предположил, че толкова години по-късно ще ми бъде взето интервю точно за вашия сайт. Ето, тате, успях. И тук вече ме има.

Хареса ли ви публикацията?

Натиснете на звезда за да ни оцените!

Средна оценка / 5. Брой гласували:

Все още няма добавен рейтинг.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *