Контакти

Гр. София, п.к 1618 Район Витоша, ул. Околовръстен път Номер 3
Гр. Варна, п.к 9000, Център, ул. Котел 10

Свържете се с нас

Снимка: Булфото

Кметът на община Ловеч Корнелия Маринова е изпратила писмо до здравния министър д-р Стойчо Кацаров с искане за спешни действия за компенсиране на недостига на медицински специалисти за сферата на здравеопазването в Ловеч, съобщават общинската администрация, цитирани от Novini.bg.

Писмото е по повод последните административни решения, които, според Маринова, имат пряко отражение върху сектор “Здравеопазване” на територията на Община Ловеч.

“В тази остра криза на медицински специалисти, ръководството на Община Ловеч научи от медиите за преместването на прокуриста на МБАЛ “Проф. д-р Параскев Стоянов” АД – гр. Ловеч д-р Атанас Атанасов на работа в София, както и за пенсионирането на директора на РЗИ – Ловеч д-р Анета Винева”, съобщава кметът Корнелия Маринова и добавя, че това са лекари, доказани специалисти, от които има нужда, тъй като за ловешките граждани всеки медик е ценен.

В писмото се посочва още, че недостигът на медицински специалисти в ловешката болница е хроничен проблем, под въпрос е съществуването на акушеро-гинекологичното отделение. Маринова добавя още, че въпреки че Общината подпомага болницата, включително със служители от общинското здравеопазване, привличане на дарители, извършване на текущи ремонти, осигуряване на подходящи битови условия за стажанти, предоставяне на ведомствени жилища за настаняване на медицински лица, акционерното участие в годините не се увеличава със стойността на закупените активи и към настоящия момент е 10,74 процента. “Изразявам своето безпокойство от тези действия и се надявам проблемът да е комуникационен, а не дискриминационен.

Всички ние очакваме преди предприемане на действия, отстраняващи медицински специалисти от работните им места, Вашите експерти да изготвят локални анализи и проучвания, относими към съответните структури. Същото би дало възможност на ръководството на Министерство на здравеопазването да взема информирани решения. Надявам се, че ще предприемете спешни действия за компенсиране на недостига на медицински специалисти за сферата на здравеопазването в Ловеч”, пише още в писмото, цитирано от администрацията.

Хареса ли ви публикацията?

Натиснете на звезда за да ни оцените!

Средна оценка / 5. Брой гласували:

Все още няма добавен рейтинг.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *